Lietuvoje rengiamasi "Cegelec" autobusų ir troleibusų gamybai

Lietuvoje rengiamasi "Cegelec" autobusų ir troleibusų gamybai

Šalia Vilniaus esančiose gamybinėse patalpose dar šiemet ketinama pradėti rinkti originalaus dizaino Prancūzijos koncerno "Cegelec" troleibusus ir gamtinėmis dujomis varomus autobusus.

Projekto vykdytoja Lietuvoje - UAB "Yask East", specialiai įsteigta šiam projektui, o užsakovai - Ukrainos korporacija "Bogdan" bei Prancūzijos kompanijos "Cegelec" antrinė įmonė Čekijoje.

"Yask East" direktorius Marjanas Mečkovskis teigia, kad šiuo metu vyksta intensyvūs pasirengimo gamybai darbai, su užsakovais derinamos naujos gamybos detalės, skaičiuojama.

"Jau įrenginėjame reikiamas gamybos patalpas ir deriname būsimųjų gaminių techninius brėžinius, inžinerinius sprendimus. Tai bus ekologiškos ir itin modernios transporto priemonės", - darbus apibūdina M. Mečkovskis.

Naujų troleibusų ir autobusų eskizus dizaineriai jau pateikė, o inžinieriai baigia pritaikyti juos gamybai. Vieno iš naujųjų troleibusų kaina galėtų siekti apie 300 tūkst. eurų.

Šis projektas yra tikras Europos šalių bendradarbiavimo pavyzdys: Ukrainos "Bogdan" gamykla tieks transporto priemonių korpusus, "Cegelec" - elektros įrangą. Tiltus gamins kompanija "Voith", sėdynes - Lenkijos kompanija "Star", kompresorius - Anglijos gamintojas "Hydrovane", o akumuliatorius - Prancūzijos " Faiveley".

Lietuvoje surinktus troleibusus ir autobusus, M. Mečkovskio teigimu, planuojama tiekti ne tik Baltijos šalims, bet ir visai ES. Gamintojai atskleidė planus ES parduoti mažiausiai 100 tokių troleibusų. Pirmosios išbandyti naują gaminį kviečiamos Lietuva, Latvija ir Estija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder