Minijos gatvė: dar mėnuo kantrybės

Minijos gatvė: dar mėnuo kantrybės

Jau rytoj bendrovės "Lemminkainen Lietuva" technika rekonstruojamoje Minijos gatvės atkarpoje Žvejybos uosto rajone pradės pagrindinius asfaltavimo darbus. Žadama, kad visiškai atnaujinta gatve vairuotojai galės džiaugtis jau nuo ateinančio mėnesio.

"Terminas - lapkričio 1-oji, manau, rangovai iki šio termino suspės. Tiesa, vienas dalykas yra pabaigti realius darbus gatvėje, kitas - juos "priduoti" oficialiai, pagal dokumentus.

Būtent šiai daliai - "popierinei" - sutvarkyti kelininkai mūsų paprašė terminą pratęsti dar porai mėnesių", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė.

Šiuo metu, pasak jos, realiai atlikta jau daugiau nei pusė trečiojo (ir paskutiniojo) Minijos gatvės rekonstrukcijos etapo - tarp Kalnupės ir Strėvos gatvių - etapo darbų, likę "vyksta sklandžiai".

"Lemminkainen Lietuva" Vakarų Lietuvos regiono vadovas Algirdas Alūzas irgi sako, kad visi "fiziniai" darbai bus baigti per spalį.

"Šeštadienį imsimės pagrindinių asfaltavimo darbų. Šią dieną pasirinkome dėl mažesnio eismo intensyvumo, nes visiškai uždaryti gatvės nesinori. Visi darbai bus baigti iki numatyto termino.

O mums liks tai, kas vairuotojų jaudinti nebeturėtų. Jie nauja gatve jau naudosis, o mes tvarkysime visas dokumentacijas ir ruošimės atsiskaityti už visus tris rekonstrukcijos etapus bei "priduoti" darbus komisijai. Tam reikės nemažai laiko, todėl ir paprašėme savivaldybės pratęsti galutinį terminą dviem mėnesiams", - aiškino jis.

V. Staskonienė sako, jog dėl to problemų neturėtų kilti - esą savivaldybė pradėti šiųmetinius darbus kelininkams leido gana vėlai, tad suprantama, kad jiems dokumentams sutvarkyti laiko pritrūko.

Baigus rekonstrukciją turėtų būti paleistas naujas šviesoforas Minijos ir Naikupės gatvių sankryžoje. Jis, kaip ir netoliese esantis Kalnupės gatvės šviesoforas, veiks trijų fazių režimu. Viena leis važiuoti Minijos gatve pietinėn miesto pusėn, kita - priešinga kryptimi, o trečia - Naikupės ir Kalnupės gatvėmis abiem kryptimis.

"Bandysime suderinti šiuos du šviesoforus taip, kaip kitoje Minijos gatvės dalyje - sankryžose su Bijūnų ir Rūtų gatvėmis. Kitaip sakant, vairuotojai, Minijos gatvėje kirtę vieną sankryžą užsidegus žaliam šviesoforo signalui, nesustodami turėtų pravažiuoti ir kitą sankryžą", - teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro komisaras inspektorius Gintaras Kučinskas.

O ateityje, pasak jo, bus siekiama vadinamosios žaliosios bangos principu du naujuosius šviesoforus suderinti su kitais - sankryžose su Statybininkų prospektu ir Smiltelės gatve.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder