Moksleivių tėvų automobiliams gatvėje stovėti neleis

Moksleivių tėvų automobiliams gatvėje stovėti neleis

Galimybę vaikus į M. Gorkio pagrindinę mokyklą atvežantiems tėvams numatyti trumpalaikio stovėjimo vietas, už kurias nereikėtų mokėti, svarstęs Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetas nusprendė nieko nekeisti, nes tai tik pablogintų situaciją.

Anot komiteto nario Viačeslavo Titovo, į jį kreipęsi M. Gorkio mokykloje besimokančių vaikų tėvai ir prašę rasti išeitį, kad nereikėtų mokėti už stovėjimą atvežant vaikus į mokyklą ir iš jos pasiimant. Esą buvo ir tokių tėvų, kuriems eismo kontrolieriai užblokavo automobilį.

"Mokykla turi teisę pasistatyti ženklus, kad pusę valandos būtų galima stovėti nemokamai. Jeigu stovėtų ilgiau, būtų galima bausti", - siūlė V. Titovas.

Vis dėlto, anot kitų komiteto narių bei savivaldybės specialistų, laikinas nemokamas stovėjimas padėtį čia tik apsunkintų - aplink pilna įstaigų, kurių darbuotojai ir užimtų laisvas vietas S. Daukanto gatvėje. Tėvams tada tektų išleisti vaikus antroje eismo juostoje, o tai būtų dar pavojingiau. Kontroliuoti, kad automobiliai stovėtų ne ilgiau nei pusvalandį, nesą galimybės - vienas kontrolierius čia turėtų būti nuolat.

Be to, atkreiptas dėmesys, kad mokėti už stovėjimą reikia tik 8-18 val. darbo dienomis, taigi rytais prieš prasidedant pamokoms vaikus atvežę tėvai nieko mokėti ir neprivalo. Taip pat akcentuota, jog rinkliava renkama už automobilio stovėjimą, o ne sustojimą.

Anot pačių kontrolierių, vaikus išleidę ar jų atskubant laukiantys tėvai tikrai nėra baudžiami, yra buvę blokuojami tik ant perėjos ar skersai eismo juostos pastatyti automobiliai.

Pasak komiteto pirmininko Rimanto Mačiulaičio, mokyklos vadovybė yra minėjusi, jog problema buvusi tik iš pradžių, o dabar ji jau išspręsta vidinio kiemo sąskaita. Taigi komitete nuspręsta mokyklos administracijai ir bendruomenei tiesiog paaiškinti, kuo skiriasi automobilio sustojimas nuo stovėjimo bei paprašyti, jog tėvams būtų galimybė įvažiuoti į kiemą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder