Nuo kovo – nauja vairuotojų egzaminų tvarka

Nuo kovo – nauja vairuotojų egzaminų tvarka

„Regitra“ keičia registravimosi į egzaminus tvarką. Nuo kovo 1 d. pirmenybė užsirašant laikyti praktikos egazaminą bus teikiama jį laikantiems pirmą kartą.

O užsiregistravę ir neatvykę į egzaminą, kitą kartą jį galės laikyti po mėnesio, praneša LTV „Panorama“. „Regitra“ skaičiuoja, kad beveik kas penktas užsiregistravęs į praktinį egzaminą neatvyksta, o rezervuotos vietos lieka užimtos, todėl registravimo sistemoje susiformuoja dirbtinės eilės.

Viena to priežasčių, pasak specialistų, yra ta, kad registravimasis internetu – nemokamas.

„Yra tokia užsienio šalių praktika, kad registravimasis egzaminui atliekamas paimant pinigus ir, jei žmogus neatvyksta į egzaminą, tie pinigai negrąžinami. Mes mąstėm apie tokį metodą, bet manome, kad tai būtų nekorektiška mūsų klientų atžvilgiu“, – sako VĮ „Regitra“ direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Nuo kovo 1-osios pirmenybė laikyti egzaminą bus teikiama tai darantiems pirmą kartą. Jei dėl pasikeitusių aplinkybių gyventojas negalės atvykti į egzaminą, apie tai jis turės pranešti įmonei iš anksto, bent paskutinę darbo dieną prieš egzamino datą.

„Bus trys eilės. Viena eilė – prioritetinė – jauniems vairuotojams, kurie praktikos egzaminą laiko pirmą kartą. Mes prisiimame įsipareigojimus, kad šie vairuotojai galės egzaminą laikyti per 7 dienas.

Antra eilė – visiems, kurie perlaiko. Dalis iš tos eilės gal irgi pateks į tas 7 dienas. O trečia eilė tų asmenų, kurie neatvyko į egzaminą mums nepranešę“, – teigia S. Šuminas. 

Tokiems asmenims bus leidžiama registruotis, bet sistema pateiks datas, ne ansktesnes kaip po mėnesio. Nauja sistema visu pajėgumu ims veikti praėjus mėnesiui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder