Pagerbti drausmingiausi vairuotojai

Pagerbti drausmingiausi vairuotojai

Lietuvoje tipiškas drausmingiausias vairuotojas yra 40-55 metų vyras, vidutiniškai turintis 26 metų vairavimo stažą ir gyvenantis mieste.

Tai rodo Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos ir draudimo bendrovės "PZU Lietuva" surinkti duomenys.

Antradienį 30 drausmingiausių vairuotojų, neturėjusių jokių nusižengimų, buvo apdovanoti ir tapo pavyzdžiu visiems eismo dalyviams.

Prieš dvejus metus įsigaliojus naujai tvarkai, įvykus smulkiems eismo įvykiams, nebereikia kviesti pareigūnų, todėl didelė dalis tokių įvykių neregistruojami policijoje. Dėl šios priežasties vairuotojų istorija buvo vertinama bendromis policijos ir draudikų pastangomis.

Pasak Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininko Gintaro Aliksandravičiaus, eismo saugumas kelyje daugiausia priklauso nuo transporto priemonių vairuotojų sąmoningumo, atsakomybės ir vairavimo kultūros.

"Dėl vairuotojų netinkamų veiksmų kelyje įvyksta apie 75 proc. eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės. Daugeliui jaunų žmonių, sėdus prie vairo, vertėtų tinkamai įvertinti savo maksimalizmą ir saviraiškos būdą demonstruojant vairavimo gebėjimus. Net ir menkiausia klaida kelyje gali brangiai kainuoti", - pažymi G. Aliksandravičius.

Policijos duomenimis, kasdien Lietuvos keliuose fiksuojama daugiau nei tūkstantis Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Kasmet įvyksta apie 4 tūkst. eismo įvykių, kuriuose žūsta arba sužeidžiami žmonės, ir daugiau kaip 20 tūkst. techninių eismo įvykių, kuriuose apgadinamos transporto priemonės.

Tačiau, apdovanojimų rengėjų teigimu, yra ir tokių vairuotojų, kurie kasdien vairuodami automobilį nenusižengė jau daugelį metų. Tikimasi, kad šių vairuotojų pavyzdys įkvėps kitus eismo dalyvius tapti drausmingesniais ir padės ugdyti vairavimo kultūrą šalyje.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder