"Parkomatų" nebuvimas neatšaukia rinkliavų prievolės

"Parkomatų" nebuvimas neatšaukia rinkliavų prievolės

Aplinkui stovos skaitiklių - nė kvapo, tačiau nesumokėjus už stovėjimą gresia bauda. Tokia situacija jau daugiau nei metus tęsiasi uostamiesčio J. Janonio gatvėje.

Pernai gegužės pradžioje prasidėjus J. Janonio gatvės rekonstrukcijai daug nepatogumų kilo čia gyvenantiems ir dirbantiems žmonėms. Darbams įpusėjus problemų sumažėjo, nes bent dalis gyventojų jau galėjo į savo kiemus įvažiuoti automobiliu.

Tačiau kilo galvosūkis tiems, kurie su įvairiais reikalais tiesiog atvažiuoja į šią gatvę: reikia ar nereikia mokėti už stovėjimą kiemuose, nes aplinkui - nė vieno stovos skaitiklio? Jie buvo pašalinti prasidėjus darbams.

Rinkliavos reikalus administruojančios VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktorius Gintaras Neniškis tvirtina, kad gatvės rekonstrukcija prievolės mokėti už automobilių stovėjimą neatšaukė.

"Pačioje gatvėje statyti automobilių kol kas negalima, nes nesibaigė darbai, o kiemuose dažniausiai savo mašinas paliekantys gyventojai ar įstaigų darbuotojai turi metinius leidimus, tad jiems problemos tikrai nėra.

Aišku, tie, kurie čia atvažiuoja valandai kitai, "parkomatų" panosėje nepamatys. Tačiau nepatogumų daug būti neturėtų, išskyrus kelių šimtų metrų pasivaikščiojimą iki artimiausio stovos skaitiklio aplinkinėse gatvėse", - teigė G. Neniškis, priminęs, kad už stovėjimą galima susimokėti ir SMS žinute, ir padėjus ant prietaisų skydelio taloną, paimtą iš kito "parkomato" toje pačioje zonoje.

Pasak jo, artimiausi stovos skaitikliai yra Herkaus Manto gatvėje (prie 44-ojo namo), Kareivinių bei Pievų Tako gatvėse. Didžiausias atstumas, kurį vairuotojams reikėtų iki jų paėjėti, pasak G. Neniškio, yra iki 400 metrų.

Beje, baigus rekonstrukciją J. Janonio gatvė vietoje buvusių trijų stovos skaitiklių turės tik du.

"Tiek jų užteks. Orientuojamasi, kad iki "parkomato" žmogui reikėtų eiti ne daugiau 100 metrų, o ten panašūs atstumai ir bus, nes po rekonstrukcijos keisis automobilių stovėjimo tvarka", - teigė KKT vadovas.

Pasak jo, kaip ir iki šiol, bus leista stovėti tik vienoje gatvės pusėje, tačiau pačių stovėjimo vietų greičiausiai sumažės, nes mašinas palikti galima bus ne visose gatvės atkarpose. Kol kas tiksli stovėjimo schema dar nėra patvirtinta.

Pusės kilometro ilgio J. Janonio gatvės atkarpos tvarkymas turėjo trukti 12 mėnesių, tačiau pagal sutartį su savivaldybe rangovas - UAB "Žemkasa" - turi teisę vėluoti iki trijų mėnesių.

Projekto vadovas Žydrūnas Vilnius sako tikintis, kad visi darbai bus pabaigti rugpjūčio pradžioje. Šiuo metu jau baigiami kloti šaligatviai, pradėtas kloti ir gatvės grindinys - jį pabaigti tikimasi birželio pradžioje. O po to liks aplinkos tvarkymo darbai - žolės ir medžių pasodinimas, ženklų pastatymas ir pan.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder