Pasaulis išsirinko geriausius

Pasaulis išsirinko geriausius

Praėjusią savaitę prasidėjusiame tarptautiniame Niujorko autosalone paskelbti geriausio 2014 metų automobilio rinkimų rezultatai.

69 žurnalistai iš 22 pasaulio šalių nusprendė, kad tokiu titulu galės girtis kompaktinės klasės "Audi A3".

Įdomu tai, kad pirmą kartą šiuose rinkimuose nė vienoje kategorijoje nelaimėjo "Volkswagen" modeliai. Jie geriausiais buvo skelbiami ketverius metus iš eilės.

Kovoje dėl geriausio automobilio vardo trečiosios kartos A3 įveikė 4-osios serijos BMW ir "Mazda3" modelius.

Ekologiškiausiu 2014-ųjų automobiliu išrinktas "BMW i3" (aplenkęs "Audi A3 Sportback e-tron" ir "Volkswagen XL1" modelius). Bavarų elektromobilis iškovojo ir gražiausio dizaino automobilio vardą (finale į jį pretendavo ir "Mazda3" bei C klasės "Mercedes-Benz").

Geriausiu verslo klasės modelius paskelbtas su "Bentley Flying Spur" ir "Range Rover Sport" konkuravęs S klasės mersedesas, o geriausiu sportiniu automobiliu pripažintas "Porsche 911 GT3", aplenkęs "Chevrolet Corvette Stingray" bei "Ferrari 458 Speciale" modelius.

Praėjusiais metais geriausiu metų automobiliu pasaulyje pripažintas VII kartos "Volkswagen Golf", ekologiškiausiu - "Tesla Model S", stilingiausiu - "Jaguar F-Type", o sportiškausiu - "Porsche Boxster"/"Cayman".

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder