Pavasaris neskuba ir padangų keisti neskubėkite

Pavasaris neskuba ir padangų keisti neskubėkite

Pirmas pavasario mėnuo jau eina į pabaigą, o šiltesnių orų taip ir nesulaukėme. Per Velykas sinoptikai prognozuoja orų atšalimą. Žiemiški orai laikysis ir balandžio pradžioje. Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius sako, kad, atsižvelgiant į orus, vairuotojams greičiausiai bus pratęstas terminas, iki kurio reikia keisti dygliuotas padangas į vasarines.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad visą šią savaitę Lietuvoje laikysis žiemiški orai. Trečiadienio ir ketvirtadienio naktimis spaus 3-13 laipsnių šaltukas. Dienomis temperatūra taip pat bus neigiama arba nulinė.

Nuo penktadienio laukia orų pokyčiai. Vilniuje, Panevėžyje penktadienio naktį šals iki 10, Šiauliuose - 8, Kaune - 6, Klaipėdoje - 4 laipsnių. Penktadienio dieną daug kur pasnyguriuos, laikysis artima nuliui arba silpnai neigiama temperatūra.

Nuo šeštadienio nakties orai dar labiau šils. Daugelyje rajonų šeštadienio naktį drėbs šlapdriba, kuri nesitrauks ir dieną. Žemiausia temperatūra naktį bus 3 laipsniai šalčio, aukščiausia dieną - 1 laipsnis šilumos.

Velykos pavasariškų orų dar neatneš. Sekmadienio naktis bus be kritulių, bet šaltoka. Vilniuje, Kaune termometro stulpelis rodys 4, Klaipėdoje - 3, Panevėžyje - 6, Šiauliuose - 10 laipsnių šalčio.

Pirmąją Velykų dieną daugelyje rajonų bus debesuota su pragiedruliais. Saulė turėtų aplenkti tik vilniečius. Vidutinė oro temperatūra sostinės apylinkėse bus apie 1, šiauriniuose rajonuose - 2 laipsnius šalčio. Kaune laikysis nulinė temperatūra, o pajūryje, kaip įprasta, bus kiek šilčiau - čia šils iki 1 laipsnio aukščiau nulio.

Panašūs orai laikysis ir antrąją švenčių dieną, balandžio 1-ąją.

Šiltesnių pavasariškų orų galime tikėtis nuo kitos savaitės antros pusės. Balandžio 5-ąją, kitą penktadienį, naktį jau šils iki 4, dieną - 15 laipsnių šilumos. Balandžio 6-ąją naktį taip pat bus apie 4, dieną - 13 laipsnių šilumos. Balandžio 7-ąją termometro stulpelis naktį nenukris žemiau 4, dieną - 12 laipsnių šilumos. Numatomas mažas debesuotumas, sinoptikai prognozuoja nedidelį lietų.

Pagal Kelių eismo taisykles vairuotojai iki balandžio 10 d. privalo pasikeisti žiemines dygliuotas padangas į vasarines, kitaip jiems gresia baudos. Kaip bus elgiamasi, jei sniegas iki to laiko taip ir neištirps? Susisiekimo ministras R.Sinkevičius sako, kad terminą, iki kurio reikia pasikeisti padangas, šiemet ketinama pratęsti.

„Artimiausiu metu, dar šią savaitę, ketinu sukviesti policijos ir už saugumą atsakingus pareigūnus. Bandysiu įtikinti, kad terminas šiemet būtų pratęstas iki balandžio pabaigos, nes pavasaris išties vėluoja. Naktimis šąla ir keliai pasidengę ledu. Nereikėtų taikyti vairuotojams sankcijų, laikytis tik popierinių reikalavimų, jei vairuotojai dar nebus pasikeitę dygliuotų padangų į vasarines. Bandysime bendru sutarimu nuspręsti, kaip elgtis“, - „Respublikai“ sakė R.Sinkevičius.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder