Perėjos Baltijos prospekte teks palaukti

Perėjos Baltijos prospekte teks palaukti

Baltijos prospekte ties naująja arena esančių daugiabučių masyvo gyventojai prieš kelis metus prie jų namų prašė įrengti pėsčiųjų perėją. Žadėta, jog ji atsiras, kai bus pastatyta arena. Ji yra - perėjos - ne. Jos įrengimas atidedamas neterminuotiems ateities planams.

2009 metais Baltijos prospekto gyventojai kreipėsi į savivaldybę ir prašė tarp Minijos gatvės ir Taikos prospekto įrengti pėsčiųjų perėją, tačiau jų prašymas nebuvo patenkintas. Tuomet Saugaus eismo komisija nutarė, jog pėstiesiems saugu naudotis sankryžoje su Taikos prospektu esančia požemine perėja, o tam, kad būtų išvengta gatvės kirtimo neleistinoje vietoje, pasiūlyta skiriamojoje juostoje įrengti atitvarus.

Šiandien, kai jau atidaryta tūkstančius žmonių talpinanti arena, atkarpoje nėra nė perėjos, nė atitvaro. O po paskutinių renginių - draugiško krepšinio turnyro rungtynių - žmonės čia Baltijos prospektą kirto kur panorėję.

Ir ne tik eidami į naująjį pramogų ir sporto kompleksą, bet ir į kitoje prospekto pusėje esantį prekybos centrą.

Itin daug nepatogumų patiriančios "Vakarų ekspresui" skundėsi mamos, savo atžalas vežiojančios vežimėliuose - su jais kirsti požeminę perėją dar sudėtingiau.

O kad žmonės prospekta kerta kur papuola, liudija ant eismo kryptis šioje atkarpoje skiriančios žaliosios juostos išmindyti takeliai.

"Taip, šis klausimas buvo svarstytas Saugaus eismo komisijoje. Tačiau perėjos įrengimui nepritaria policija, iki tol, kol nebus atliktos planuojamos Baltijos prospekto sankryžų su Taikos prospektu ir Minijos gatve rekonstrukcijos. O po jų, arba jų metu bus įrengta ir perėja ", - sakė savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot jo, pirmiausiai bus remontuojama sankryža su Minijos gatve, tačiau kada darbai prasidės - šiuo metu sunku pasakyti, kols kas sprendžiamas projekto finansavimo klausimas. Žiedinės prospektų sankryžos rekontrukcijos pradžios data taip pat dar neaiški.

"O kol kas žmonės gali naudotis poemine šios sankryžos perėja", - sakė L. Dūda.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder