Studentų kojos lenktyniavo su ratuotu transportu

Studentų kojos lenktyniavo su ratuotu transportu

Trečiadienį Klaipėdos universiteto studentai Dienos be automobilio proga įvairiomis transporto priemonėmis ir savo kojomis tradiciškai palygino kelionės Klaipėdos mieste greitį.

Varžybų trasa buvo nuo "Smiltelės" stotelės prie BIG’o iki "Universiteto" stotelės Herkaus Manto gatvėje, iš viso - 7 420 metrų. Startuota rytinio piko metu, 7.28 val. Į "Universiteto" stotelę atvyko:

Salomėja Sovaitė (automobiliu) – 7.43.

Modestas Dromantas (autobusu) – 7.49.

Vladas Čižas (dviračiu) – 7.58.

Renatas Simutis (bėgte) – 7.59.

Pagal varžybų taisykles keliautojai turėjo griežtai laikytis Kelių eismo taisyklių.

"Rezultatai rodo, kad bent piko metu pagal kelionės laiką visuomeninis transportas yra visiškai konkurencingas palyginti su nuosavu automobiliu, ypač atsižvelgiant į tą laiką, kurį asmeninio automobilio vairuotojas sugaišta eidamas iš ir į stovėjimo vietą", - sakė visuomeninio transporto judėjimą mieste organizuojančios VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

Tiesa, šiemet automobilio vairuotoja važiavo kita trasa – ne Taikos prospektu, o Minijos gatve. Taip jai pavyko išvengti įprasto ilgojo stovėjimo Taikos prospekto ir Dubysos gatvės sankryžoje bei pagerinti pernykštį rezultatą (toje sankryžoje, beje, bėgikas buvo pasivijęs (!) žalios šviesos belaukiantį dviratininką).

Palyginti su pernykščiu rezultatu, autobuso keleivis atvyko penkiomis minutėmis anksčiau – sugaišo kelionėje ne 26, o tik 21 minutę.

Visus šių varžybų dalyvius KKT apdovanojo terminuotaisiais bilietais.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder