"Takata" atmeta JAV priežiūros institucijų reikalavimus atšaukti daugiau automobilių dėl jos gaminamų oro pagalvių

"Takata" atmeta JAV priežiūros institucijų reikalavimus atšaukti daugiau automobilių dėl jos gaminamų oro pagalvių

Japonijos oro pagalvių gamintoja "Takata" atmetė JAV nacionalinės greitkelių ir eismo saugumo administracijos (NHTSA) reikalavimą atšaukti daugiau automobilių dėl jos gaminamų oro pagalvių, informuoja BBC.

Iki šiol buvo atšaukiami tik šiltose ir drėgnose valstijose registruoti automobiliai su Japonijos "Takata" pagamintomis oro pagalvių sistemomis.

Tačiau NHTSA teigia, kad turi būti atšaukti ir už drėgnų ir šiltų teritorijų ribų registruoti automobiliai. "Takata" savo pareiškime tvirtina, kad tiek, kiek jau buvo atšaukta automobilių iki šiol, pakanka.

Dabar NHTSA gali skirti "Takata" baudą iki 7000 dolerių per dieną už kiekvieną neatšauktą automobilį kelyje.

Gamybos defektai oro pagalvių sistemoje gali sukelti įtrūkius pripučiamajame mechanizme, todėl eismo įvykio metu pagalvėms skleidžiantis keleivius gali sužaloti mechanizmo dalys. Dėl šios priežasties visame pasaulyje jau žuvo penki asmenys, keturi iš jų - JAV.

Iš viso visame pasaulyje dėl gedimų bendrovės "Takata" sistemose jau atšaukta beveik 14 mln. automobilių.

Jeigu dėl "Takata" gaminamų oro pagalvių automobiliai būtų atšaukti visose Jungtinėse Valstijose, tai susidarytų dar 8 milijonai automobilių. 

Savo laiške, adresuotame NHTSA, "Takata" tvirtina, kad JAV priežiūros institucija neturi priežiūros įgaliojimų jai, kaip automobilių atsarginių dalių tiekėjai. NHTSA, "Takata" teigimu, turi įgaliojimus kontroliuoti automobilių gamintojas, ne atsarginių dalių tiekėjas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder