Važiuoti pigiau nesiveržė

Važiuoti pigiau nesiveržė

Nors prieš gruodį, kai pabrangs didžioji dalis miesto autobusų bilietų, klaipėdiečiams buvo suteikta galimybė metus laiko važiuoti pigiau, ja susiviliojo labai menkas skaičius žmonių. Transportininkai nepastebi ir masinio popierinių dabartinės kainos bilietėlių, kurie galios iki 2012-ųjų pabaigos, pirkimo.

Žinia, VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) kasoje iki lapkričio 14 d. buvo galima įsigyti metinius bilietus senosiomis kainomis ir iki kitų metų gruodžio važiuoti kur kas pigiau. Priklausomai nuo metinio bilieto rūšies taip buvo galima sutaupyti nuo 67 iki 137 litų.

Pasak KKT vadovo Gintaro Neniškio, pernai tuo metu buvo įsigyti 5, o šiemet - 37 metiniai bilietai. Iš viso šiuo metu galioja 267 tokie bilietai. Pernai tokių buvo 236.

"Tai - labai mažas skaičius, nes iš viso mieste yra 21 tūkstantis terminuotųjų bilietų", - sakė G. Neniškis.

Anot jo, popierinių bilietų, kurie nuo gruodžio brangs 20 centų (nuo 1,8 iki 2 Lt), perkama šiek tiek daugiau, tačiau ne masiškai. Tai tikriausiai lemia faktas, jog vienkartiniai elektroniniai bilietai nuo gruodžio nebrangs, o norint įsigyti jų papildymo kortelę, galiojančią trejus metus, reikia išleisti tik 8 litus. Apskaičiuota, kad išlaidos kortelei atsiperka jau po 40 kelionių, lyginant su visos kainos popieriniu bilietu. Be to, perkant vienkartinius elektroninius bilietus KKT kasoje jie kainuoja 1,72 Lt.

MAŽAI. Iš 21 tūkst. šiuo metu Klaipėdoje galiojančių terminuotųjų bilietų, metinių yra tik 267.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder