Viešasis transportas: Klaipėdoje bus naktiniai reisai

Viešasis transportas: Klaipėdoje bus naktiniai reisai

Viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės dėka klaipėdiečiams atsiras galimybė su miesto autobusu darbo dienomis važiuoti ir po 22 val.

Susisiekimą viešuoju transportu uostamiestyje organizuojanti VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) nuo antradienio į gatves darbo dienomis paleis šešis papildomus 9-ojo maršruto autobusų reisus. Iš pietinės miesto dalies autobusai kursuos nuo 21.21 val. (paskutinis išvyks 12 minučių po vidurnakčio). Iš Ligoninės stotelės papildomus reisus aptarnaujantys autobusai pradės kursuoti nuo 22.05 val. (paskutinis pajudės 0.47 val.).

Pasak KKT direktoriaus Gintaro Neniškio, tokia galimybė atsirado susitarus su Vakarų Baltijos laivų statykla.

"Iki šiol bendrovė savo darbuotojams organizuodavo užsakomuosius reisus, o dabar nusprendė naudotis viešojo transporto paslaugomis. Metams pasirašėme bendradarbiavimo sutartį, jie jau mėnesiui laiko nupirko bilietų. Autobusų grafikai yra priderinti prie laivų statyklos pamainų laiko, bet tikimės, kad šie reisai bus naudingi ir daliai miestiečių. Nors 9-asis maršrutas ir nevažiuoja per Klaipėdos centrą, bet jis driekiasi per visą miestą. Pažiūrėsime, kokie bus papildomi srautai, galbūt ateityje būtų galima padaryti ir kitų maršrutų naktinių reisų. Iki šiol vėliausias buvo 8-ojo maršruto reisas, kurį vykdantis autobusas pajudėdavo nuo stoties keletas minučių po dešimtos vakaro", - sakė G. Neniškis.

Pokalbininko teigimu, tai - ne pirmas atvejis, kai bendradarbiaujant viešam ir privačiam sektoriams mieste pradeda kursuoti papildomi autobusų reisai. Anksčiau toks susitarimas dėl 5-ojo maršruto autobuso buvo sudarytas su jau bankrutavusia, šalia Statybininkų prospekto veikusia baldų gamybos bendrove "Dilikas".

"Jau senokai deramės ir su Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos įmonėmis dėl galimybės atidaryti maršrutą, kurį aptarnaujantys autobusai važiuotų Vilniaus plentu. Tada ir Jakų gyventojams iki viešojo transporto būtų ne taip jau ir toli. Tačiau kol kas zonos įmonėse dirba gana mažai žmonių ir derybos buvo nevaisingos. Buvo ir dar vienas nežinomasis - bendrovės "Yazaki" likimas. Dabar, kai paaiškėjo, jog jie gavo naujų užsakymų, pabandysime vėl atnaujinti derybas", - sakė G. Neniškis.

Nuo šiandien koreguojami ir dar du maršrutai - 20 ir 12.

20-asis maršrutas (Senoji Smiltelės - BIG) kursavo nuo gruodžio pradžios - jis buvo sukurtas specialiai dėl Smeltės kvartalo, kuris dabar yra patekęs į izoliaciją dėl vykdomų Minijos gatvės rekonstrukcijos darbų.

"Savivaldybė buvo užsakiusi šį maršrutą, tačiau iki šiol nepervedė jam skirtų lėšų, tad turėjome didžiulių nuostolių, nes juo važiuodavo tik 1-3 žmonės. Dabar nuspręsta šią susisiekimo problemą spręsti pasitelkiant 3-iąjį maršrutą aptarnaujančius maršrutinius taksi. Jie nuo galinės Kalnupės stotelės dar važiuos iki Smeltės kvartalo", - pasakojo G. Neniškis.

Dėl to, kad atsisakoma 20-ojo maršruto - nuo antradienio dažniau pradės važinėti 12-asis (Turgus - VLG).

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder