Žadama tramdyti siautėjančius keturračius

Žadama tramdyti siautėjančius keturračius

Saugomosiose šalies teritorijose ir pajūryje iki šiol nevaržomai keturračiais važinėję vairuotojai sulauks drausmės. Šiose teritorijose ketinama rengti aplinkosaugininkų ir policijos reidus, o taisyklių nepaisančius vairuotojus - bausti.

Ketvirtadienį Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamente (RAAD) vykusiame pasitarime nutarta Baltijos jūros priekrantėje ir pajūrio apsaugos juostoje vykdyti intensyvesnę aplinkos apsaugos kontrolę.

Už Saugomų teritorijų režimo taisyklių nesilaikymą ir už važinėjimą Baltijos pajūriu įvairiomis transporto priemonėmis šalia esančiu kopagūbriu ir miškais numatoma skirti ir daug griežtesnę administracinę atsakomybę - baudas.

Pasitarimo metu daugiausiai dėmesio skirta keturračiams, nes šiomis transporto priemonėmis dažniausiai naudojamasi neturint reikiamų registracijos dokumentų ir taip siekiant nuslėpti tapatybę.

Paliesta ir kita opi tema - vandens transporto (vandens motociklų, mėgėjiškos žūklės valčių, katerių) keliamas poveikis krantams ir Baltijos jūrai, šių transporto priemonių nuleidimas į vandenį, plaukiojimo teisėtumas ir kontrolė. Susitikimo dalyviai taip pat diskutavo, kaip turėtų būti naudojamos kitos transporto priemonės, skirtos paplūdimių priežiūrai, mėgėjiškai ir verslinei žvejybai, įvairių objektų aptarnavimui.

Posėdžio dalyviai vienbalsiai pritarė pasiūlymui nustatyti transporto priemonių naudojimo Baltijos pajūryje sąlygas ir tvarką, numatant institucijas, kurios išduotų leidimus įvažiuoti į paplūdimį ir kontroliuotų jų laikymąsi.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder