Ankstyvos stintos žvejams žada gausų laimikį

Ankstyvos stintos žvejams žada gausų laimikį

Pastaruosius kelerius metus skundęsi ypač prastais stintų laimikiais, šįmet žvejai tikisi kur kas geresnių sugavimų.

Mat pirmoji stinta pasirodė neįprastai anksti – lapkričio viduryje, tačiau išplaukti į jūrą žvejams trukdo stiprūs vėjai, pranešama LTV "Panoramoje".

Senajame Klaipėdos žuvų turguje tarp gausybės įvairių žuvų vitrinose puikuojasi ir stintos. Paskanauti agurkais kvepiančių žuvų šiemet klaipėdiečiai galėjo gana anksti. Pirmieji laimikiai pasirodė lapkričio viduryje.

Prekybininkai sako, kad stintų turi ne kasdien. Žvejams išplaukti į jūrą neleidžia jau porą savaičių siaučiantys stiprūs vėjai. Kol kas ant prekystalio puikuojasi latviškos stintos. Pastarųjų prekiautojai turi vos po 20 kilogramų, tačiau pirkėjai neskuba atverti piniginių.

"Pasyviai, pasyviai šiais metais vyksta prekyba stintomis, nors kaina ir nėra aukšta. Žmonės tiesiog neturi pinigėlių – Lietuvoje sunki padėtis. Štai praeitais metais pirmųjų stintų kilogramas kainavo 18 lt ir negaliu sakyti, kad nepirko.O va šiemet kaina mažesnė – 11 Lt už kilogramą ir prekyba eina sunkokai", – atviravo prekiautoja stintomis.

Kai kurie pirkėjai sako laukiantys lietuviškų stintų. Jos, esą, didesnės nei latviškos. Be to, pastarosios nekvepia.

Žvejai nenustygsta, laukia, kada nurims vėjai. Anksti pasirodžiusios pirmosios stintos žada neblogą laimikį.

"Užpernai stintų nebuvo iš viso, nes pylė smėlį ir, matyt, kažką padarė. Pernai – šiek tiek daugiau. Šiemet taip pat tikimės, kad bus neblogas laimikis", – vylėsi žvejys Vilius Razma.

Vis dėlto Klaipėdos žvejai sako nebesitikintys tokių laimikių, kokius traukė prieš šešerius – septynerius metus. Per sezoną tuomet pagaudavo net iki 900 kilogramų. Jų teigimu, stintos nebeišneršia taip gausiai kaip anksčiau.Esą į žemupį neršti plaukiančias žuvis traukiamaisiais tinklais išgaudo Rusnės žvejai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder