Antrines žaliavas gyventojai gali ir parduoti

Antrines žaliavas gyventojai gali ir parduoti

Stiklo, popieriaus ir plastiko surinkimo konteineriai daugiabučių ar privačių namų kiemuose tapo klaipėdiečių kasdienybe. Atliekų tvarkymo taisyklės įpareigoja visus rūšiuoti antrines žaliavas ir mesti jas į atitinkamus konteinerius, arba, jei susikaupė didesnis kiekis, nuvežti ir nemokamai atiduoti į didžiųjų atliekų aikšteles.

Tačiau greta šios - nemokamos atliekų surinkimo sistemos - egzistuoja ir komercinė antrinių žaliavų supirkimo rinka. Tą patį popierių, plastiką, stiklą galima parduoti atliekų tvarkymu užsiimančioms firmoms. Apie papasakojo UAB "Ecoservice Klaipėda" generalinis direktorius Laimonas Žemaitis.

Kokios antrinės žaliavos superkamos? Kokius formalumus reikia atlikti?

Atliekų supirkimas - ne naujiena. "Ecoservice Klaipėda" daug metų superka antrines žaliavas iš įmonių, ūkininkų, ir taip pat - iš gyventojų. Verslininkai mūsų paslaugomis naudojasi noriai, kartais atveža patys, kartais, jei kiekis didesnis - patys parsivežame iš jų antrines žaliavas. O gyventojai apie šią paslaugą, matyt, žino nedaug - reguliariai apsilanko vos vienas kitas. Tačiau būtent rūšiuodami ir parduodami antrines žaliavas jie gali susimažinti išlaidas už atliekų tvarkymą.

Biurokratinių formalumų nėra - atvežė žmogus popierių ar plastiką, vietoje pasvėrėme ir išmokėjome pinigėlius. Galimas ir kitas variantas - paskambinti mums telefonu 8 614 71417 ir sutartą dieną mes patys pasiimsime išrūšiuotas atliekas.

Ką labiausiai apsimoka atvežti? Koks yra minimalus priimamas kiekis?

Populiariausia antrinė žaliava - popierius. Jis skirstomas į dvi rūšis: pakuočių kartonas ir visa kita mišri makulatūra. Klaipėdiečiai daugiausia atveža mišrios makulatūros. Beje, mokyklose jau baigiasi mokslo metai ir lieka daug prirašytų sąsiuvinių, žurnalų. Arba, pavyzdžiui, atnaujinama biblioteka ir lieka daugybė nereikalingų knygų. Iš mokyklų esame išvežę ne vieną toną makulatūros.

Jeigu vertinti finansiniu požiūriu, tai brangiausiai superkama skaidri plėvelė, kurios kaina siekia iki 260 eurų už toną, o popierinės pakuotės - iki 70 eurų. Minimalus superkamas kiekis - daugiau nei 20 kilogramų.

Kur superkamos antrinės žaliavos?

Mūsų supirkimo punktas Klaipėdoje yra Tilžės gatvė 60, "Ecoservice Klaipėda" bazėje. Kiemo gale matyti sukrautos išrūšiuotų atliekų pakuotės - ten yra mūsų cechas, kur visos antrinės žaliavos yra superkamos, prieš tai jas pasvėrus. Beje, nebūtina ir važiuoti - mes patys galime tas žaliavas pasiimti. Mūsų bendrovė dirba visame Klaipėdos regione, tad norint parduoti atliekas Nidoje, Kretingoje ar kitame Vakarų Lietuvos mieste, reiktų paskambinti telefonu 8 614 71417 ir su vadybininku susitarti dėl atliekų paėmimo.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder