Apklausa: kad pagerėjo šeimos finansinė padėtis, pajuto tik kas dešimtas gyventojas

Apklausa: kad pagerėjo šeimos finansinė padėtis, pajuto tik kas dešimtas gyventojas

Lietuvoje manančiųjų, kad šeimos finansinė padėtis pagerėjo, yra tris kartus mažiau, negu teigiančių, kad ji pablogėjo, rodo apklausa.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu spalio 24 - lapkričio 4 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, spalį kas dešimtas (10 proc.) suaugęs Lietuvos gyventojas savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią, trečdalis (32 proc.) nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis pablogėjo, o daugiau nei pusė (56 proc.) apklaustųjų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per paskutinius du mėnesius nepasikeitė. 2 proc. respondentų neatsakė į šį klausimą.

Per paskutinį mėnesį šis vertinimas pakito nežymiai. 3 procentiniais punktais padidėjo teigiančių, kad jų šeimos finansinė padėtis blogėja, o lyginant su gyventojų atsakymais prieš metus (2012 m. spalį), teigiančių, kad jų šeimos finansinė padėtis blogėja, sumažėjo 8 procentiniais punktais. Tuo metu keturi iš dešimties apklaustų gyventojų buvo nepatenkinti savo šeimos finansine padėtimi.

Savo šeimos finansine padėtimi daugiau yra nepatenkintos moterys, vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys mažesniuose miestuose, bedarbiai ir pensininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis (iki 1500 litų per mėnesį).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder