Apsimokės pabūti bedarbiais?

Apsimokės pabūti bedarbiais?

Vyriausybės nurodymu šalies savivaldybėms nuo šių metų net keliolika kartų pabranginus verslo liudijimus, darbo biržose laukiama smulkiųjų verslininkų antplūdžio.

Nors dienai tapę bedarbiais, verslo liudijimus jie gali įsigyti perpus pigiau ir dar tikėtis subsidijų iš "Sodros", praneša LTV "Panorama".

Panevėžyje verslo liudijimas beveik šimtui verslo rūšių, nesvarbu, ar žmogus taiso batus, ar mūrija namus, kainuoja 1440 Lt, o bedarbiams – perpus pigiau. Tad neatmetama, kad smulkieji verslininkai dėl lengvatos nors vieną dieną skubės tapti bedarbiais.

"Dabar tokios augimo tendencijos kol kas neturime. Ir pati prekyba po Naujųjų metų truputį sumažėjusi. Manau, kad kitą ar dar kitą savaitę ta tendencija gali pasirodyti", – teigia Panevėžio darbo biržos direktorius Viktoras Trofimovas.

Perpus pigiau kaip bedarbiui įsigijus verslo liudijimą, dar galima kas mėnesį visus metus gauti ir 200 litų pašalpą "Sodros" įmokoms dengti.

Pernai Panevėžyje verslo liudijimus įsigijo 4 tūkst. žmonių, iš jų – ketvirtalis bedarbiai. Per 4 šių metų dienas nupirkta 700 verslo liudijimų, iš jų – 21 įsigijo bedarbiai.

"Žmonės vengia dirbti be verslo liudijimų, nes nuobaudos, užfiksavus šitą faktą, yra gerokai didesnės negu verslo liudijimo kaina. Be to, kai pažeidimas kartojasi, baudos dar didesnės", – sako Panevėžio apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Rasita Žilinskienė.

Panevėžio valdžia sako neskaičiavusi, kiek neteks pajamų dėl tokių tarybos patvirtintų verslo liudijimo įsigijimo lengvatų.

Brango jie ir kituose miestuose. Pavyzdžiui, Kaune kirpėjams verslo liudijimas kainuos per 2 tūkst. litų, Šiauliuose verslo liudijimo kaina – 1,3 tūkst. litų – tai apie 100 litų mažiau negu Panevėžyje ar Klaipėdoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder