Bandys gelbėti kalėdinę prekybą Teatro aikštėje

Bandys gelbėti kalėdinę prekybą Teatro aikštėje

Miesto valdžia nenori susitaikyti su mintimi, kad planuota kalėdinė prekyba teatro aikštėje pastatytuose naujuose nameliuose patiria fiasko ir ieško galimybių kaip gelbėti situaciją. Tuo metu verslininkai kaltę verčia nežiemiškiems orams ir akcentuoja, kad vien prekyba be jokių renginių neprivilios jokių pirkėjų.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad pageidaujantiesiems prekiauti Teatro aikštėje stovinčiuose nameliuose nereikia mokėti nei už nuomą, nei už elektrą, tačiau norinčiųjų vos keletas. Namelių raktai pagal panaudos sutartį atiduoti šešiems prekybininkams, tačiau ir tie patys pasirodo ne kasdien.

"Suprantu, kad žmonių nepriversi eiti švęsti Kalėdų, nes ir oro sąlygos labiau primena Velykas, tačiau norisi išsiaiškinti, ko mes dar nepadarėme, kad Teatro aikštėje būtų gražus kalėdinis akcentas. Nes tas, vaizdžiai tariant, sodybų tuštėjimo metas, arba namelių neprisipildymo metas verčia jausti kartėlį", - vakar sukvietęs Klaipėdos verslininkų bei valdžios atstovus ir renginių organizatorius sakė meras Vytautas Grubliauskas.

VšĮ "Klaipėdos šventės" vadovas Remigijus Mockus dar kartą akcentavo pagrindinę bėdą, dėl ko esą kalėdinė prekyba Teatro aikštėje nepasiteisino, - renginių trūkumas. Dėl to buvo prisimintos biudžetinės įstaigos, kurios esą galėtų kasdien rengti šventinius pasirodymus Teatro aikštėje ir šitaip vilioti žiūrovus ir potencialius pirkėjus.

Valdininkai užsiminė, kad tokių bandymų būta, tačiau esą vienos biudžetinės įstaigos užsiminė, kad nebeliko laiko paruošti programos, o būta ir tokių, kurios atsisakė, nes jų lygis yra per aukštas, kad koncertuotų Teatro aikštėje.

Senamiesčio verslininkai taip pat sutiko, kad pagrindinė bėda, dėl ko prisvilo šis blynas, ta, kad šįkart buvo sujungtos tik verlso ir miesto pajėgos, bet neprisijungė kultūra.

Tačiau esą ne mažiau koją kiša ir biurokratizmas norint išsiimti verlso liudijimą bei itin griežtos taisyklės norint prekiauti alkoholiniais gėrimais.

"Per eglutės įžiebimo ceremoniją atvažiavę vokiečiai negalėjo patikėti, kokius kryžiaus kelius pas mus reikia nueiti, kad gautum leidimą prekiauti. Be to, labai keista, kad visuose kituose miestuoe per masines šventes prekiaujama karštu vynu, o pas mus šito neleidžiama", - akcentavo verslininkė Eugenija Odebrecht.

Savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė priminė, kad Alkoholio kontrolės įstatymas visiems miestams galioja tas pats, tiesiog esą kitų miestų verslininkai jo nepaiso ir sugalvoja visokių gudrybių, kaip prekiauti karštu vynu ir likti nenubaustam.

"Manau, kad pagrindinė bėda yra ta, kad kitose šalyse Kalėdoms pradedama ruoštis dar vasarą. Pavyzdžiui, Vokietijoje per tokias kalėdines muges verslininkai užsidirba po du trečdalius visų metų pelno", - užsiminė Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vykdantysis vadovas Aras Mileška.

Galų gale nutarta, kad kalėdinės prekybos Teatro aikštėje tradicijos tik formuojasi, todėl esą bent galima išmokti pamokas kitiems metams, nes šias Kalėdas vargiai ar bepavyks išgelbėti. Tačiau visgi nuspręsta, kad dienomis Teatro aikštėje bent galėtų būti transliuojamas muzikinis fonas, kuris nors šiek tiek kurtų šventinę atmosferą.

"Suprantu, kad dalį dienos tos muzikos klausysis tik eglutė ir nameliai, tačiau galbūt tai nors kiek labiau vilios žmones į Teatro aikštę", - viltingai klabėjo miesto meras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder