Bendradarbiaus „Klaipėdos nafta“ ir UAB „AGA“

Bendradarbiaus „Klaipėdos nafta“ ir UAB „AGA“

Bendrovė „Klaipėdos nafta“ ir pramoninių dujų prekybos lyderė Lietuvoje UAB „AGA“ pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą dėl SGD terminalo infrastruktūros plėtros Lietuvoje.

AB „Klaipėdos nafta“ 2015-2016 m. planuoja statyti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) paskirstymo stotį ir pradėti teikti SGD perkrovos į autodujovežius paslaugas. Bendrovė „AGA“ mato galimybes ateityje krauti SGD per „Klaipėdos nafta“ planuojamą statyti SGD paskirstymo stotį bei vystyti dujinimo veiklą, todėl bendrovės pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą, kuris galios 3 metus.

Šiuo memorandumu UAB „AGA“ įsipareigoja atlikti detalią rinkos analizę dėl SGD panaudojimo galimybių Lietuvoje kaip alternatyvaus energijos šaltinio šiuo metu naudojamoms kuro rūšims, įskaitant suskystintąsias naftos dujas, mazutą, dyzeliną, kietąjį kurą ir kt. Be to, UAB „AGA“ planuoja plėtoti SGD išdujinimo stotelių tinklą ir SGD transportavimo infrastruktūrą Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse. „Klaipėdos nafta“ šiuo laikotarpiu vystys SGD paskirstymo stoties statybos projektą, o nuo 2016-2017 m. rinkai pasiūlys SGD perkrovos į autodujovežius paslaugas.

„Galima teigti, jog abi bendrovės mato SGD potencialą regione ir siekia efektyviai išnaudoti būsimas jo galimybes, todėl šis memorandumas taps pagrindu ateityje kurti jungtinę veiklą, partnerystę ar kitokią verslo vystymo formą“, - sakė Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

„Įgyvendintas SGD terminalo projektas – tai nepriklausomybės garantija Lietuvai, o mums, dujų verslą plėtojančiai kompanijai, tai ateities galimybė pateikti potencialiems SGD vartotojams sprendimus. Tai padėtų jiems tapti nepriklausomais nuo aplinką teršiančio ar brangesnio kuro. Šiandien, pasitelkę Švedijos kompanijos „AGA“ ir Vokietijos bendrovės Linde-Bomin patirtį, pradedame rinkos analizę dėl SGD panaudojimo žemės transporto, laivybos, energetikos ir namų ūkio reikmėms“, - sakė Paulius Skamarakas, UAB „AGA“ Rinkodaros ir pardavimų direktorius.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder