Būtingės terminalas priėmė tūkstantąjį tanklaivį

Būtingės terminalas priėmė tūkstantąjį tanklaivį

AB „ORLEN Lietuva“ Būtingės naftos terminale rugpjūčio pabaigoje aptarnautas 1000-sis tanklaivis. Su Graikijos vėliava plaukiojantis laivas „Atalandi“ į vienintelį tokio tipo terminalą Baltijos jūroje atgabeno beveik 100 tūkst. tonų naftos krovinį.

Nuo 1999 metų veikiantis Būtingės terminalas perkrovė apie 95,4 mln. tonų naftos, iš jų importuota apie 57,7 mln. tonų, o eksportuota apie 37,7 mln. tonų. Beveik 99 proc. perkrautos naftos sudarė žaliava iš Rusijos „REBCO“. Terminale taip pat krauta ir Irako „Basra Light“, Kolumbijos „Castilla“, Norvegijos „Flotta“ bei „Volve“, Venesuelos „Mesa 30“ nafta ir Angolos „Oil blend“ naftos mišinys.

Būtingės terminalas yra vienintelis „ORLEN Lietuva“ žaliavos tiekimo kelias į Mažeikiuose esančią naftos perdirbimo produktų gamyklą po to, kai 2006 m. buvo uždarytas „Družba“ naftotiekis.

Didžiausias tanklaivis, kuris lankėsi Būtingės terminale, – tai 149,999 tūkst. DWT su Norvegijos vėliava plaukiojęs tanklaivis „Front Birch“. O didžiausias į laivą pakrautos naftos kiekis siekė 135,685 tūkst. tonų, šį krovinį išgabeno tanklaivis „Mastera“.

Tanklaivio "Atalandi" specifikacija:

Būtingės naftos terminalas yra ne tik pirmieji Lietuvos energetinės nepriklausomybės vartai, bet ir svarbus pajamų šaltinis Palangos miesto savivaldybei. Nuo 1999 metų į biudžetą pervesta per 56 mln. litų nekilnojamojo turto ir žemės mokesčių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder