Daržų laistymas irgi kainuoja

Daržų laistymas irgi kainuoja

Klaipėdos pašonėje gyvenantis vyriškis net nesvarstydamas atsako, kad kiekvieną spalio dieną negalėjo išleisti po 1,7 tūkst. litrų vandens. [CITATA] Iš vandens tiekėjų gautoje sąskaitoje įrašytas būtent toks kiekis. Tačiau sąskaita teisinga, tik šuo pakastas kitur.

Kairiuose, Marių gatvėje, esančiame name vandens skaitiklių nėra, tad jo suvartojimas nustatomas pagal gyventojų skaičių. Įprastai tai būdavo 4 kubiniai metrai kiekvieną mėnesį, tačiau sąskaita už spalio mėnesį suvartotą vandenį šeimininką - Joną Klikną - gerokai nustebino.

"51 kubinis metras. Apskaičiavau, kad kasdien turėčiau išleisti po 1,7 tūkst. litrų vandens. Nesąmonė, tiek neišleidžiu. Pradėjau aiškintis, pavyko kiekį sumažinti iki 42 "kubų". Vis tiek ženkliai per daug", - pasakojo vyriškis.

Todėl jis nesiruošia mokėti beveik pusantro šimto litų už nežinia ką. Tačiau teks.

J. Klikna yra Klaipėdos rajono gyventojas, o šios teritorijos savivaldybė prisiminė vieną vandens suvartojimo normų punktą, į kurį anksčiau buvo žiūrima pro pirštus - želdynų laistymui skirtas vanduo. Ši norma nustatoma individualiai kiekvienam vartotojui pagal turimų želdynų rūšį ir jų užimamą plotą.

"Anksčiau gyventojus tik įspėdavome, kad neeikvotų vandens daržų laistymui - tiesiog susidarydavo vandens trūkumas. Na, o šiemet jau imtas taikyti minėtas punktas. Jis galioja visiems, kurie neturi vandens skaitiklių, bet turi želdinių", - aiškino rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Buivydas.

Klaipėdoje tokia tvarka galioja jau ne vienerius metus.

Beje, J. Klikna - kone pirmasis asmuo, kuriam pavyko iš savivaldybės prisiteisti tam tikrą pinigų sumą, skirtą atlyginti žalai, kurią jis patyrė automobiliu įvažiavęs į duobę Perkėlos gatvėje. Ar jam pavyks įveikti ir rajono valdininkus, parodys artimiausia ateitis.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder