"DeCuba" sėkmę nulėmė vokiški pasirinkimai

"DeCuba" sėkmę nulėmė vokiški pasirinkimai

Vos duris atvėręs restoranas "DeCuba" ne be reikalo pradėtas vadinti vakarietiško aptarnavimo ambasadoriumi Palangoje. Restoranas tapo efektyvaus verslo pavyzdžiu kitoms kurorte besikuriančioms pramogų vietoms: inovatyvūs sprendimai, kuriais naudojasi įstaigos personalas, ne tik palieka patenkintus svečius, tačiau gerokai leidžia sumažinti veiklos kaštus ir darbuotojų skaičių.

Prieš 12 metų tuo metu dar menkai išplėtotoje J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusi "DeCuba" nustebino palmėmis, sodu, muzikiniu fontanu ir, svarbiausia, atvežta vakarietiška aptarnavimo ir verslo kultūra. Dabartinė restorano vadovė Ala Kretschmann pasakojo, jog restoraną kūręs vokietis Klausas Dirksas su žmona Loreta Levickyte-Dirks daug dėmesio skyrė veiklos efektyvumui, mat restorane vienu metu galima priimti per 700 svečių.

"Tiesiog ėjo vokietukas pro šalį, pamatė pastatą ir tarstelėjo, jog tai besimėtantis aukso gabalas, kurį reikia pasiimti. Klausui restoranų verslas buvo naujovė, jis dirbo prekybos rūbais srityje. Kartu su kelis restoranus Vokietijoje turėjusiu geru draugu jis rekonstravo pastatą, įrengė sodą bei kūrė meniu ir sistemą, kad klientai būtų kuo greičiau ir patogiau aptarnaujami", - pasakojo A. Kretschmann.

Vokiečio pamėgtos ir kaštus taupančios inovacijos restorane gyvuoja ir dabar. Pavyzdžiui, klientai padavėjų rankose gali išvysti delninukus. Juos naudojant klientų pageidavimai sparčiau ir nesupainiojami nukeliauja į virtuvę, o kol baigiamas priimti užsakymas, baras spėja pagaminti ir gėrimus. Tai reiškia, jog darbuotojams reikia mažiau bėgioti, o klientas aptarnaujamas sparčiau.

Be to, taisyklės, kad klientą šviežias maistas turi pasiekti per 30 minučių, neatsisakyta iki šiol. Nenorint aukoti patiekalų kokybės ir įvairovės, teko nemažai investuoti ir rasti optimalų technologinį variantą. Dėl to restorano virtuvėje buvo įdiegtas Vakaruose žinomas, tačiau Lietuvoje vis dar retai sutinkamas vokiškas "Palux" virtuvės įrangos kompleksas.

A. Kretschmann neslepia, jog ankstesnio restorano naudota virtuvinė įranga keldavo nemažai galvos skausmo - iš virtuvės neišlįsdavo remontininkai, remontai nemenkai atsieidavo, o darbui reikėjo daug darbuotojų.

"Norint išlaikyti pas mus siūlomą itin plačią patiekalų įvairovę anksčiau reikėjo net 20 darbuotojų, tačiau įdiegus "Palux" įrangą darbuotojų skaičių virtuvėje sumažinome beveik perpus - iki dvylikos. Be to, meistrai iš Vokietijos įrangą sumontavo taip, kad šefui virtuvėje reikėtų kuo mažiau vaikščioti nuo vieno prie kito įrenginio, tad patiekalai ant klientų stalų atsiduria gerokai greičiau", - atskleidė A. Kretschmann.

Restorano virtuvės širdis - "Palux" konvekcinė krosnis, kuri, anot vadovės, itin paspartina visą restorano darbą.

"Įrenginys yra programuojamas. Pavyzdžiui, galima nustatyti tris ciklus - pirmiausia iškepti, po to palaikyti drėgmėje ir galiausiai apskrudinti. Naudojant paprastą krosnį prie jos nuolat reikėtų stovėti ir reguliuoti, o šiuo atveju įdedi patiekalą ir po tam tikro laiko jau išimi gatavą produktą. Tai yra greitis, efektyvumas, o ir darbuotojai nepavargsta", - pasakojo A. Kretschmann.

Oficialaus "Palux" įrangos pardavėjo Lietuvoje UAB "Audores Baltic" vadovo Roberto Ragausko teigimu, Lietuvoje minėtas prekės ženklas dar nėra įsitvirtinęs, tačiau vis daugiau restoranų atranda "Palux" produkciją.

"Verslas įvertina, kad "Palux" technika yra ilgaamžė ir kokybiška. Storas plienas, kokybiškos detalės, ilgaamžiškumas ir įrangos multifnkciškumas žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą leidžia sutaupyti ir užtikrinti kokybišką kavinės ar restorano veiklą", - tvirtino jis.

Šioms mintims pritaria ir "Palux" eksporto vadybininkas Konstantinas Hamanas (Konstantin Hamann) - "pagaminta Vokietijoje" žymima įranga pasižymi patikimumu, ergonomiškumu ir ilgaamžiškumu - vienąsyk ją įdiegus vėliau nereikia daug priežiūros ar remonto.

"Mūsų siūloma įranga pasižymi mažu energijos sunaudojimu ir multifunkciškumu - galimybė vienu metu ruošti įvairų maistą itin padidina virtuvės darbuotojų produktyvumą. Įrangą lengva valyti, o patentuota sujungimų sistema užtikrina aukščiausio lygio higieniškumą", - sakė K. Hamanas.

Reklama

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder