Didelis bilietas ekologiškesnis už mažą?

Didelis bilietas ekologiškesnis už mažą?

Anksčiau buvo įprasta, jog bilietai į renginius buvo pateikiami ant mažyčių popieriaus lakštų, kuriuose tilpdavo svarbiausia informacija - laikas, vieta, kaina, renginio pavadinimas. Dabar, bilietą perkant iš bilietus platinančių įmonių, šis pateikiamas ant A4 formato lapo kartu su didelėmis reklamomis, nors svarbiausias ten - tik brūkšninis kodas. Vienam "Vakarų ekspreso" skaitytojui kilo klausimas, kodėl šios įmonės netaupo popieriaus?

Anot bilietus platinančių įmonių atstovų, spausdinti bilietus ant A4 formato lapo yra kur kas paprasčiau ir pigiau. Na, o žvelgiant iš popieriaus taupymo perspektyvos, išgyventi nereiktų - šiandien vis plačiau naudojamas elektroninis bilieto variantas.

Bendrovės "Tiketa" pardavimų vadovė Dovilė Poniškaitienė aiškino, jog įmonė aktyviai skatina vartotojus pirkti bilietus internetu arba naudojantis mobiliąja programėle ir jų nespausdinti.

"Šį rudenį sukūrėme instaliaciją prie Vilniaus "Siemens" arenos, kuria siekėme atkreipti dėmesį į gamtai draugišką popieriaus vartojimą. Raginimą nespausdinti bilietų taip pat skelbėme mūsų feisbuko paskyroje ir naujienlaiškyje", - aiškino ji.

Įmonės džiaugiasi, jog šios iniciatyvos paveikė žmones. Jie šiandien noriai naudoja patogias šiuolaikines technologijas ir kur kas rečiau spausdina bilietus. Šiuo metu elektroninius bilietus, anot D. Poniškaitienės, įsigyja daugiau nei 60 proc. pirkėjų. Prieš metus tokių klientų buvo mažiau nei 50 proc., o prieš dvejus - 43 proc.

Įmonės "Bilietų pasaulis" atstovų teigimu, palyginti su blankais, bilieto spausdinimas vienos spalvos dažais ant A4 formato popieriaus lapo esą pats ekologiškiausias ir ekonomiškiausias sprendimas.

"A4 formato bilieto pagaminimas palieka mažesnį CO2 pėdsaką nei, tarkime, blanko, kuriam naudojamas specialus popierius, daug dažų. Yra ir logistikos skirtumai. Štai A4 formato bilietui reikalingas popierius atvežamas į kasą, atspausdinamas vienspalviu spausdintuvu ir atiduodamas pirkėjui. O "tikriesiems" bilietams iš pradžių užsakomas specialus popierius, jis gabenamas į spaustuvę, iš ten vežamas į paskirstymo punktą ar sandėlį, po to siunčiamas į kasas ir tik tada pakliūna pas pirkėją", - aiškino "Bilietų pasaulio" atstovai.

Vis dėlto ne visi pasiduoda ekologiškumo mados bangai. Štai viena didžiausių bilietų platinimo įmonių "Bilietai.lt" savo klientams primena, jog elektroninį bilietą būtina atsispausdinti ant balto A4 formato popieriaus lapo. Deja, išsiaiškinti įmonės pozicijos nepavyko, nes jos atstovai į "Vakarų ekspreso" klausimus neatsakė nei elektroniniu paštu, nei telefonu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder