Gamtinių dujų akcizo kitąmet nedidins

Gamtinių dujų akcizo kitąmet nedidins

Atsižvelgus į buitinių vartotojų interesus ir sudėtingą administravimą, atsisakyta planų nuo kitų metų kelti akcizą kaip šildymo kurui naudojamoms gamtinėms dujoms.

"Pirminis akcizo gamtinėms dujoms projektas, kurį mes buvome parengę, duotų mums labai mažai pajamų. Kadangi mes turime atsižvelgti ir į buitinių vartotojų interesus, matyt, labai sudėtingas būtų šito akcizo rinkimo administravimas", - penktadienį komentavo Finansų ministras Rimantas Šadžius.

Anot ministro, atsisakydama siūlomo ministerija atsižvelgė ir į tai, kad nuo kitų metų naikinama PVM lengvata centralizuotam šildymui, ir euro įvedimą.

Primename, kad Finansų ministerija buvo parengusi siūlymą kitąmet didinti akcizus gamtinėms dujoms, kurios naudojamos kaip šildymui skirtas kuras.

Siūlyta, kad ne verslo reikmėms šildymui skirtų gamtinių dujų akcizo tarifas būtų 10,05 euro už 1000 kub. m. Dėl to dujų kaina galėjo didėti 0,01 euro už 1 kub. m. Verslo reikmėms šildymui skirtų gamtinių dujų siūlomas akcizo tarifas turėjo būti 5,03 euro už 1000 kub. m. Šiems vartotojams dujų kaina būtų augusi 0,0005 euro už 1 kub. m.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder