Gera žinia ūkininkams: pieno supirkimo kaina šiemet bus didesnė

Gera žinia ūkininkams: pieno supirkimo kaina šiemet bus didesnė

Pieno perdirbėjai skaičiuoja, kad šiais metais pieno supirkimo kaina nemažės ir bus netgi 10 proc. didesnė negu tuo pat metu pernai.

Nors pieno gamybos sektorius šiuo metu gyvena ne pačius geriausius laikus, per pastaruosius metus karvių skaičius sumažėjo 18 proc., tačiau su didesniais iššūkiais, anot pieno perdirbėjų, ūkininkai neturėtų susidurti.

"Šie metai yra netipiniai tuo, kad skirtingai nuo visų kitų pavasarių dėl sezoniškumo pieno kainos tiek Lietuvoje, tiek aplinkinėse šalyse mažėdavo, šiemet yra kitaip, dėl to, kad rinkose vyko produktų kainų kilimas. Šiemet gegužės mėnesį mūsų įmonė moka žemdirbiams daugiau kaip 10 proc. didesnę kainą negu buvo pernai. Negaliu garantuoti, kad visus metus 10 proc. skirtumas išliks, bet kad kainos bus didesnės negu buvo praeitais metais, tai galima aiškiai pasakyti ir šiandien, nors rinkose situacija ir ne visai stabili", - per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė AB "Rokiškio sūris" valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.

Pasak D. Trumpos, su Žemės ūkio ministerijos vadovybe sutarta, kad šiuo metu Lietuvoje didžiausia problema yra žaliavinio pieno kiekis. Skatinant pieno gamybą žemdirbiams ketinama suteikti finansinę paramą, bus peržiūrėti 2014-2021 m. asignavimai gyvulininkystei, kur didesnė dalis numatyta skirti pieno ūkiui.

Šiuo metu didmeninė pieno supirkimo kaina siekia 1,38-1,40 lito už litrą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder