Imigrantai gaivina atokius Norvegijos regionus

Imigrantai gaivina atokius Norvegijos regionus

Norvegai pastebi, kad imigrantai iš Europos, Azijos ir Afrikos su mielu noru apsigyvena atokiau nuo didžiųjų miestų esančiuose regionuose. Vietiniai atvykėlius iš Rytų Europos, Nyderlandų, Palestinos ar Somalio palankiai sutinka, todėl, kad jie gaivina teritorijas, kuriose patys norvegai nebenori gyventi.

Laikraštis „Aftenposten“ rašė, kad dabar imigrantai ir pabėgėliai daro tą patį, ką norvegai ir kiti europiečiai darė XIX a. plūsdami į JAV Vidurio Vakarų valstijas. Atvykėliai apgyvendino tuos regionus, kuriuose niekas daugiau nenorėjo gyventi. Galima sakyti, kad imigrantai yra puiki priemonė vystyti regionus. Pernai į Norvegiją atvyko 17 tūkst. pabėgėlių. Įdomu tai, kad dauguma jų įsikūrė ne sostinėje ar kituose didžiuosiuose miestuose, o atokiuose regionuose.

Pirmadienį Norvegija paskelbė gyventojų surašymo duomenis. Oficiali statistika teigia, kad šalyje gyvena 5 mln. žmonių. Auganti populiacija aiškinama ilgėjančia gyvenimo trukme ir dideliu gimstamumu. Prie pastarojo rodiklio svariai prisideda ir atvykėlių šeimos.

Patys norvegai jau ne vieną dešimtmetį iš periferijų plūsta į miestus, nors šalies valdžia visuomet pabrėžė skatinanti regionų vystymąsi. Panašu, kad šią problemą padės išspręsti atvykėliai, kurie kuriasi net atokiose salose Norvegijos šiaurėje. „Aftenposten“ rašo, kad šaliai itin svarbu turėti stiprius regionus, ne tik didžiuosius miestus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder