Išrinkta geriausia lietuviška duona

Išrinkta geriausia lietuviška duona

Penktadienį paskelbti geriausios, skaniausios ir gražiausios lietuviškos duonos konkurso rezultatai. Konkurse dalyvavo dešimt kepyklų, kurios vertinimo komisijai pateikė 24 gaminius. Atsižvelgiant į skonines ir juslines savybes bei produkto išvaizdą, geriausia 2008 metų šviesia duona pripažinta "Palanga močiučių", kurią kepa bendrovė "Klaipėdos duona".

Geriausios duonos su grūdais nominacija skirta "Juodai duonai su saulėgrąžomis" (Kauno bendrovės "Fazer Gardėsis" gaminys), o geriausia lietuviška juoda duona išrinkta "Močiutės duona", kurią kepa sostinės įmonė "Vilniaus duona".

Daugiausia diplomų - po tris - pirmajame geriausios lietuviškos duonos konkurse pelnė bendrovės "Joniškio duona", "Fazer Gardėsis" (Kaunas) ir "Vilniaus duona".

Prieš du dešimtmečius Lietuvoje buvo apie 20 duonos ir pyrago kepyklų, dabar jų yra 181. Absoliuti dauguma Lietuvoje suvartojamų duonos ir pyrago gaminių yra pagaminti Lietuvoje.

"Tai labai gera aplinkybė mūsų gamintojams, nes jie nesusiduria su užsienio konkurentais", - apibūdino padėtį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.

Ji pridūrė, jog tai palanki aplinkybė tobulinti duonos gamybos technologijas ir išlaikyti gamybos tradicijas.

ELTA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder