Gaminama stebėtinai paprastai! Būtinai reikia pabandyti.
Ingredientai:
- 0,5 kg silkės;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių;
- 5 valgomieji šaukštai aliejaus;
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių + 1 arbatinis šaukštelis prancūziškų garstyčių (grūdėtų);
- šiek tiek krapų.
Paruošimo procesas:
1. Paruoškite silkę: nulupkite odą ir pašalinkite kaulus. Supjaustykite porcijomis.
2. Ant paruoštos silkės pilkite aliejų, permaišykite. Palikite pusei valandos, kad aliejus persisunktų silkės skoniu.
3. Tuo metu į atskirą dubenėlį įmuškite kiaušinį. Dėkite cukrų, paprastas ir prancūziškas garstyčias, citrinų sultis ir smulkiai pjaustytus krapus. Suplakite šluotele iki vienalytės masės.
Patarimas. Prieš sumušdami kiaušinį, kruopščiai nuplaukite jį muilu ir soda.
4. Dabar į šį padažą pilkite aliejų nuo silkės. Permaišykite dar kartą. Į stiklainį dėkite silkės gabalėlius, užpilkite padažu-marinatu.
5. Užsukite dangtelį ir dėkite į šaldytuvą 2 val.(mažiausiai). Žuvis pasimarinuos ir taps neįtikėtinai skani!
Rašyti komentarą