Kandidatai žada plėtoti žaliąją energetiką

Kandidatai žada plėtoti žaliąją energetiką

Naujo Seimo rinkimų išvakarėse politikai atsargiai kalba apie atominę energetiką - nė viena partija nesiūlo elektrą gaminti tik iš atomo ir vis labiau atsigręžia į atsinaujinančius energijos šaltinius.

Didžioji dalis BNS kalbintų politikų siektų didinti elektros gamybą Lietuvoje. Anot jų, dabartinės importo apimtys, kurios atskirais laikotarpiais siekia iki 80 proc. šalies poreikio, nėra normalios. Tam pritaria Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Liberalų sąjungos, Darbo partijos bei Antikorupcinės N. Puteikio ir K. Krivicko koalicijos atstovai.

Elektros gamybos dabartinėmis sąlygomis nesutiktų didinti tik socialdemokratų, "Tvarkos ir teisingumo" bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai.

Visų BNS kalbintų partijų atstovai mano, kad atsinaujinančią energetiką reikėtų geriau išnaudoti. Didžiausią potencialą dauguma politikų įžvelgia biokuro kogeneracinėse jėgainėse bei vėjo energetikoje. Liberalų sąjūdis bei Valstiečių ir žaliųjų sąjunga linkę skatinti nedidelius energetikos projektus - bendruomenines arba tik verslo poreikiams reikalingas elektrines.

Visų partijų lyderiai apie atominę energetiką kalba atsargiai. Didžiausią palankumą šiai energijos rūšiai rodo Darbo partijos ir konservatorių atstovai.

Prieš atominę energetiką pasisako Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė: "Reikia gerbti tautos nuomonę, žmonės pasisakė referendume, kad mums nereikia."

Naglis Puteikis tikino, kad atominės elektrinės poreikį turėtų įvertinti Europos Sąjunga, nes Lietuvos politikais esą negalima pasitikėti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder