Kandidatas į ŽŪR pirmininkus Mindaugas Maciulevičius: būtina kovoti dėl teisingų išmokų

Kandidatas į ŽŪR pirmininkus Mindaugas Maciulevičius: būtina kovoti dėl teisingų išmokų

Į Lietuvos žemės ūkio rūmų (ŽŪR) pirmininko postą pasiūlytas jau trečias kandidatas - žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė” direktorius Mindaugas Maciulevičius. Jį ŽŪR vadovu norėtų matyti Lietuvos žemės ūkio kooperatyvų asociacija „Kooperacijos kelias”.

M.Maciulevičiaus portalui Agroeta išvardijo kelis pagrindinius prioritetus: Bendroji žemės ūkio politika (BŽŪP), kaimo bendruomenių susigrąžinimas į ŽŪR, daugiau dėmesio miškų ūkiui, aplinkosaugos ir ūkininkų interesų derinimas.

„Kitais metais prasidės diskusijos dėl BŽŪP. Visada buvo daug oponentų dėl paramos ūkininkams, o dabar jų balsas bus dar stipresnis, be to, turime „Brexit". Jei biudžetas ir liktų nepakitęs, jis dėl infliacijos jau neprilygtų turėtajam. Jau dabar būtina kovoti dėl teisingų išmokų, aktyviai siekti, kad sąlygos visiems būtų vienodos", - sakė jis.

M.Maciulevičius sakė neįsivaizduojąs ŽŪR be Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos. Ji ŽŪR paliko 2014 m. „Bendruomenių veikla labai svarbi kaimui", - sakė jis. Taip pat kandidatas daugiau dėmesio skirtų miškų savininkams, aplinkosaugos projektų aktualijoms.

M.Maciulevičius yra kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė", per kurį ūkininkai turgeliuose realizuoja savo produktus, vadovas. Taip pat jis yra ŽŪR deleguotas Europos ekonominių ir socialinių reikalų komiteto narys.

Dėl ŽŪR vadovo posto gruodžio 20 d. dar varžysis Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas ir Lietuvos pramoninių uogynų asociacijos pirmininkas Adolfas Jasinevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder