Klaipėdos laukia ženklūs pokyčiai?

Klaipėdos laukia ženklūs pokyčiai?

Eksportuojančios įmonės ir uostas daugelį metų tai jau pagrindiniai Klaipėdos miesto ekonomikos varikliai, po krizės vėl sparčiai didinantys savo apsukas. Tačiau skirtingai nei Vilniuje ar Kaune, Klaipėdoje pastaruoju metu dažniausiai kuriasi tik naujos gamybos ar logistikos įmonės. O uostamiestį aplenkiančios tarptautinių paslaugų ar IT technologijų bendrovių investicijos miestui klijuoja ne kūrėjo, o tik vykdytojo etiketę.

Vis dėlto pokyčių Klaipėdos miesto vystymosi istorijoje gali būti, jei, kaip žadama, čia įsikurs tokius planus jau nuo praėjusių metų pabaigos puoselėjančios kelios Jungtinės Karalystės mokslo įstaigos.

Naujų investicijų gausa

Žinia, pastaruoju metu ženkliai išaugusiu naujų investuotojų skaičiumi gali pasidžiaugti Klaipėdos laisvoji ekonominė zona (LEZ). Statybos darbus LEZ teritorijoje jau vykdo UAB "Ad Rem Port" ir UAB "Ani Plast". Naują žuvų perdirbimo gamyklą šiuo metu čia stato ir UAB "Vesvela", gamybines patalpas - UAB "Baltijos mėsos grupės logistika".

Klaipėdos LEZ taip pat jau kuriasi dvi naujos Norvegijos įmonės - koncernas "Hugaasgruppen" investuos 35 mln. litų į metalo apdirbimo gamyklos statybas, o kita Norvegijos įmonė "Advantec", investavusi 17 mln. litų, Klaipėdos LEZ gamins įrangą naftos ir dujų gavybos gręžiniams.

Kitų metų pabaigoje baigti statyti naują gamybinį pastatą LEZ teritorijoje planuoja ir Švedijos įmonių grupei priklausanti pramoninio siuvimo bendrovė "Be-Ge Baltic". Investicijos sieks apie 8 mln. litų.

"Šiuo metu vyksta derybos su 15 naujų potencialių investuotojų, o iki metų pabaigos tikimės pasirašyti sutartis bent su trimis investuotojais", - sakė Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas.

Daugiau skaitykite trečiadienio, liepos 23 d., dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder