Klaipėdos LEZ: sandėlis stiprins eksporto raumenis

Klaipėdos LEZ: sandėlis stiprins eksporto raumenis

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje, beveik 3 hektarų teritorijoje, baigtas statyti modernus logistikos kompleksas. Tai iki šiol didžiausią – 14,6 tūkst. kv. metrų – laisvąjį sandėlį turintis logistikos centras Lietuvoje, į kurį specialiai nutiesta ir daugiau nei 150 metrų geležinkelio atšaka. Logistiškai patogioje vietoje įsikūręs kompleksas yra visiškai pritaikytas krovinių pervežimams keliomis transporto rūšimis. Daugiau kaip 35 mln. litų vertės projektą įgyvendinusi „Ad Rem Group“ planuoja jau artimiausiu metu visiškai patenkinti regione didėjančią kokybiškų kompleksinių logistikos paslaugų paklausą.

Naująjį logistikos kompleksą sudaro atvirieji muitinės sandėliai, biuro patalpos ir didelio ploto muitinės prižiūrimas laisvasis sandėlis.

„Vykdydami plėtrą visų pirma atsižvelgėme į savo klientų ir partnerių poreikius – tai tarptautinis verslas, kuris mūsų šalį renkasi kaip patikimą tranzito koridorių. Dėl didėjančių importo ir eksporto apimčių laisvieji sandėliai tampa ypač aktualūs, todėl didžiąją žemės sklypo, kuriame pastatytas logistikos kompleksas, dalį ir skyrėme šio tipo sandėliams“,- sakė Tomas Rauckis, įmonės „Ad Rem LEZ“, valdysiančios naująjį logistikos centrą, direktorius.

Anot jo, laisvojo sandėlio paskirtis – ne tik krovinių saugojimas. Laikant prekes šiuose sandėliuose atsiranda galimybė užbaigti eksporto iš Europos bendrijos teritorijos procedūras nekertant išorinės bendrijos sienos.

„Tai labai svarbu gamintojams, kurių prekes numatyta eksportuoti iš Europos Sąjungos ribų, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių kroviniai yra užlaikomi Europos Sąjungos teritorijoje. Laisvajame sandėlyje yra užbaigiamos eksporto procedūros ir gamintojas gali greičiau susigrąžinti eksporto mokesčius bei sutaupyti apyvartinių lėšų. Tokiu atveju krovinys ir yra saugomas kaip trečiųjų šalių prekės“,- aiškino T. Rauckis.

„Ad Rem LEZ“ logistikos centras įkurtas strategiškai svarbioje vietoje, kur sujungiami sausumos ir jūrų keliai. Tai tinkamiausia infrastruktūra multimodaliniams krovinių pervežimams, kai panaudojamos skirtingos transportavimo rūšys. Multimodaliniai pervežimai yra efektyvus sprendimas gabenant krovinius į geografiškai nutolusias pristatymo vietas.

Naujuose logistikos centro sandėliuose sumontuota 20 tūkst. padėklinių vietų. Sandėliuojamų prekių asortimentas – nuo plataus vartojimo prekių, pramoninių įrenginių iki farmacijos pramonės produkcijos. Centre teikiamos visos kompleksinės logistikos paslaugos (3PL): prekių saugojimo, rūšiavimo, ženklinimo, siuntų formavimo bei kokybės kontrolės paslaugos. Taip pat sandėliavimo ir biuro patalpų nuomos paslaugos.

Teikiamų paslaugų bei klientų aptarnavimo kokybę užtikrina optimaliai suderintos logistikos procedūros, individualus požiūris į kiekvieną klientą, moderni logistikos centro infrastruktūra bei kompiuterinė sandėlio valdymo sistema, kuri leidžia pritaikyti specifinius klientų poreikius atitinkančius naujus sprendimus.

„Ad Rem LEZ“ logistikos centro statybos rangovas – UAB „Viremidos statyba“. Nuo pirmojo statybos leidimo gavimo darbai truko 12 mėn.

Šiuo metu bendrovės eksploatuojamų sandėlių plotas siekia 23 tūkst. kv. metrų. Bendrovės darbuotojų skaičius išaugo 20 proc.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder