"Klaipėdos nafta" pasiekė ženklų krovos augimą

"Klaipėdos nafta" pasiekė ženklų krovos augimą

AB „Klaipėdos nafta“ birželio mėnesį perkrovė net 56,9 proc. daugiau krovinių palyginti su praėjusių metų birželio mėnesiu, o krova pirmąjį šių metų pusmetį augo 33,2 proc.

Vien per birželį „Klaipėdos nafta“ terminale į tanklaivius perkrauta apie 634 tūkst. tonų šviesiųjų ir tamsiųjų naftos produktų, t.y. apie 56,9% daugiau nei pernai birželį. Per pusmetį krova augo 33,2 proc. – iki 3,3 mln. t.

Krovos augimą lėmė pagrindinių bendrovės klientų – AB „Orlen Lietuva“, „Litasco S.A.“, „Baltarusskaja neftenaja kampanija“ – išaugę eksporto bei tranzito mastai.

Išaugusi krova lėmė tiek mėnesio, tiek pusmečio pajamų augimą. Palyginti, pernai per pirmąjį pusmetį iš naftos produktų krovos bendrovė uždirbo 16,7 mln. Eur, o šiemet – 21 mln. Eur.

„Šiemet naftos produktų rinkos tendencijos yra palankios perdirbimo gamykloms, tuo pačiu ir visai logistikos grandinei. Tai lėmė keli pagrindiniai veiksniai: pasaulio ekonomikos atsigavimas, kylanti naftos paklausa bei mažėjančios naftos kainos. Paklausos augimas buvo itin spartus JAV, kur vartotojai yra tiesiogiai veikiami doleriais denominuotų naftos kainų smukimo. Džiaugiamės, kad mūsų terminalo klientams sėkmingas pusmetis teigiamai atsiliepė mūsų bendrovės rezultatams. Tikėtina, jog pozityvios tendencijos naftos produktų rinkose vyraus ir artimiausiu metu, tad mūsų bendrovės planuose – investicijos į naftos terminalo pajėgumų ir lankstumo didinimą“, - komentuoja Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Valstybei priklauso tik 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder