"Klaipėdos naftos" kapitalas gali didėti

"Klaipėdos naftos" kapitalas gali didėti

Energetikos ministerija pateikė vyriausybei projektą, kuriame siūloma padidinti AB "Klaipėdos nafta" akcinį kapitalą 45,49 mln. litų.

Ministerija, kuriai priklauso 70 proc. AB „Klaipėdos nafta“ paprastųjų vardinių akcijų, ketina investuoti į AB „Klaipėdos nafta“ akcijas Lietuvos naftos produktų agentūros patikėjimo teise valdomu turtu – Subačiaus kuro baze, kaip papildomu įnašu, su sąlyga, kad akcinė bendrovė „Klaipėdos nafta“ prisiims įsipareigojimą išnuomoti valstybės įmonei Lietuvos naftos produktų agentūrai turto dalį, reikalingą užtikrinti naftos produktų ir naftos valstybės atsargų kaupimą ir tvarkymą pagal teisės aktų reikalavimus, ne trumpesniam kaip 10 metų terminui.

Įstatinis kapitalas papildomais įnašais būtų padidintas, išleidžiant naujas paprastąsias vardines akcijas, kurių kiekviena – 1 lito nominaliosios vertės. Akcijų emisijos kaina gali būti nustatoma atsižvelgiant į akcijų kainą rinkoje ir kitus faktorius, todėl gali būti didesnė už akcijos nominalią vertę.

Bendrovė siūlys AB „Klaipėdos nafta“ akcininkams priimti sprendimus, kurie užtikrintų, kad visi bendrovės akcininkai turėtų galimybę dalyvauti didinant bendrovės įstatinį kapitalą ir išlaikyti turimą dalį bendrovės įstatiniame kapitale.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder