Lietuviai vyks į Maskvą aiškintis dėl barjerų importui

Lietuviai vyks į Maskvą aiškintis dėl barjerų importui

Vyriausybės ir pramonininkų atstovai šią savaitę Maskvoje aiškinsis dėl Rusijos veiksmų prieš Lietuvos vežėjus ir pieno gamintojus. Rusija kone mėnesį taikė sugriežtintą Lietuvos vežėjų patikrą muitinėje ir grasina stabdyti pieno produktų importą iš Lietuvos.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovas Genadijus Oniščenka prieš kelias dienas pareiškė, kad Lietuva nevykdo pieno produkcijos kontrolės, tad, norėdama apsisaugoti, Rusija šių produktų gali nebeleisti įvežti.

Lietuvos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius sako, kad nė viena institucija ar įmonė iš Rusijos negavo jokių dokumentų šiuo klausimu, o kitos valstybės neturi jokių priekaištų.

Taip pat laukiama nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ vežėjų apklausos rezultatų apie tai, kokie konkretūs nuostoliai patirti.

Lietuvos atstovai teigia, kad Rusija iki šiol oficialiai nepaaiškina, dėl kokių priežasčių sugriežtino vežėjų patikrą pasienyje. Jie taip pat tvirtina, kad Rusija neturi teisės uždrausti viso lietuviškų pieno produktų importo, nes priklauso Pasaulio prekybos organizacijai.

Rusijos veiksmus prieš Lietuvos vežėjus antradienį plenarinėje sesijoje svarstys ir Europos Parlamentas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder