Lietuvos bankas įteisino elektronines banko paslaugas bei neleido įsteigti keturių kredito unijų

Lietuvos bankas įteisino elektronines banko paslaugas bei neleido įsteigti keturių kredito unijų

Lietuvos banko (LB) valdyba pakeitė Indėlininkų sąskaitų tvarkymo taisykles, įteisindama galimybę teikti indėlininkams bankines paslaugas elektroniniu būdu.

Šiuo ir kitais pakeitimais pagerinta Finansų ministerijai teikiamų mokėjimo paslaugų kokybė. Atsižvelgiant į Finansų ministerijos išsakytą poreikį operatyviau ir efektyviau valdyti savo lėšas Lietuvos banko sąskaitose, padidinti skubių mokėjimo pavedimų eurais ir JAV doleriais limitai, laiko, iki kada juos galima pateikti, intervalas, sumažintas įkainis ir kt.

Lietuvos bankas, vykdydamas Lietuvos banko įstatyme nustatytas valstybės iždo agento funkcijas, tvarko valstybės iždo sąskaitas litais ir užsienio valiutomis. Šiose sąskaitose laikomus valstybės piniginius išteklius, kaupiamus ir naudojamus valstybės iždo įstatyme ir kituose teisės aktuose nustatyta tvarka, valdo Finansų ministerija.

Taip pat Lietuvos bankas atsisakė išduoti leidimus steigti keturias kredito įstaigas: Uosto kredito uniją, Vilniaus krašto kredito uniją, Panevėžio krašto kredito uniją, Sūduvos krašto kredito uniją.

Išnagrinėjus pateiktus dokumentus, padarytos išvados, kad steigiamos kredito unijos neužtikrins saugios ir patikimos veiklos, pateikta ne visa teisės aktuose nustatyta informacija apie steigiamų kredito unijų vadovus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder