Dar tinkamas vartoti maistas – pirmiausia labdarai, tik po to – sunaikinti

Maisto produktai per mėnesį pabrango 1,3 proc.

Kovo mėnesį gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 2,2 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų - 0,1 proc., rodo statistika.

Anot Statistikos departamento, bendrajam kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo 9,2 proc. padidėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos ir 1,1 proc. sumažėjusios elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcijos kainos (2,1 proc. atpigo garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcija, 1,2 proc. - dujos, 0,5 proc. - elektra.).

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 0,2 proc. Labiausiai atpigo variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gamybos (6,5 proc.) ir kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos (3,9 proc.) produkcija, o pabrango žalios naftos gavybos (3,5 proc.) produkcija. Maisto produktai pabrango 1,3 proc., iš jų užgardai ir pagardai - 8,9 proc., mėsos ir paukštienos produktai - 3,7 proc., pieno produktai - 2,8 proc. Tačiau atpigo aliejus ir riebalai - 6,6 proc., paruoštas naminių gyvūnėlių ėdalas - 1,6 proc., tiek pat kakava, šokoladas ir cukraus saldumynai.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 4 proc. Pabrango rafinuotų naftos produktų gamybos (12 proc.), kitos kasybos ir karjerų eksploatavimo (5,4 proc.) produkcija, o atpigo atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcija (6 proc.). Euro zonos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 5,5 proc., o ne euro zonos rinkoje - 2,8 proc.

Per metus visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 9,2 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų - 4,2 proc. Bendrajam metiniam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo sumažėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos (21,6 proc.) ir padidėjusios guminių ir plastikinių gaminių gamybos (2,6 proc.) produkcijos kainos.

Labiausiai atpigo žalios naftos gavybos (33,4 proc.), o pabrango vandens surinkimo, valymo ir tiekimo (11,8 proc.) produkcija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder