Maitinimo įstaigų reitingavimas prasidės kitą savaitę

Maitinimo įstaigų reitingavimas prasidės kitą savaitę

Jau nuo lapkričio 1-osios viešojo maitinimo įstaigos bus pradėtos vertinti balais. Taip siekiama padėti vartotojams lengviau apsispręsti, į kurią kavinę, restoraną ar barą užsukti - kuo aukštesnis įvertinimas, tuo ten saugesnė aplinka, kokybiškesnis maistas.

Apie tokią naujovę buvo pranešta dar metų pradžioje, tad maitinimo paslaugas teikiančių įmonių vadovai, jei buvo kokių nors trūkumų, turėjo pakankamai laiko pagerinti situaciją.

Patikrinimų ir reitingavimo tikslas - įvertinti, kaip maitinimo įstaigos paiso higienos reikalavimų bei leisti jų lankytojams tai sužinoti.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) viršininkas Antanas Bauža informavo, kad įmonėms jokių naujų reikalavimų nebuvo kelta, bus atsižvelgiama į esamus.

"Per 14 dienų po patikrinimo informacija bus įkelta į tarnybos interneto svetainę, kur su ja galės visi susipažinti", - viešinimo aplinkybes nurodė A. Bauža.

Kalbinta Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė sakė, kad "vyko dialogas, diskutavome, tobulinome vertinimo sistemą, kad būtų realu viską įgyvendinti ir priimtina verslui, o ne našta".

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos Klaipėdos skyriaus vadovas Donatas Botyrius tvirtino, kad šis reitingavimas turės teigiamos įtakos ir konkurencijai.

Įvertinimas patiems geriausiems - 100 taškų

Vertinimas vyksta pagal 37 klausimus, kurių kiekvienas vertas skirtingos taškų sumos. Bendra jų suma - 100 taškų. Patikrinimo metu radus nusižengimų higienos taisyklėms, bus atimamas tam tikras skaičius taškų.

Pagal surinktus taškus bus sudaromas maitinimo įmonių reitingas: 100-91 - labai gera būklė, 90-81 - gera, 80-71 - patenkinama. Jei įmonė surinks 70-61 ar mažiau nei 60 taškų, bus įvertinta kaip "bloga", į kurią eiti nerekomenduojama.

Klaipėdos VMVT tikrins 434 maitinimo įmones, esančias Klaipėdos mieste ir rajone bei Neringos savivaldybėje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder