Metų investuotoja - "Klaipėdos Smeltė"

Metų investuotoja - "Klaipėdos Smeltė"

"Metų investuotoja 2014" pripažinta laivų krovos bendrovė "Klaipėdos Smeltė". Ji nugalėtojos laurus nuskynė tradicinėje, ketvirtojoje asociacijos "Investors' Forum" apdovanojimų ceremonijoje. Joje penktadienį paskelbtos didžiausią indėlį Lietuvos investicinės ir verslo aplinkos tobulinimui suteikusios įmonės, organizacijos ir žiniasklaidos atstovai.

Asociacijos "Investors' Forum" apdovanojimams šiemet pateikta daugiau kaip pusė šimto paraiškų. "Metų investuotojo" titulas "Klaipėdos Smeltei" suteiktas už investicijas į tarptautinio konteinerių paskirstymo centrą, aukštos kvalifikacijos reikalaujančių darbo vietų kūrimą bei darbuotojų kvalifikacijos kėlimą. Vien tik pernai bendrovės investicijos į konteinerių uosto užbaigimą siekė 16,5 mln. eurų, bendra investicijų suma viršija 73 mln. eurų.

"2014-ųjų metų investuotoja išrinkta "Klaipėdos Smeltė" yra puikus skaidrios ir veržlios įmonės pavyzdys - bendrovės įgyvendintos investicijos ne tik padėjo padidinti vienintelio Lietuvos jūrų uosto konkurencingumą ir investicinį patrauklumą, bet ir sukūrė aukštos pridėtinės vertės darbo vietų", - sakė asociacijos "Investors' Forum" valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Atsakingiausia metų įmone pripažinta biotechnologijų bendrovė "Thermo Fisher Scientific Baltics", o "Metų sprendimo verslo aplinkai gerinti" apdovanojimas įteiktas Premjerui Algirdui Butkevičiui už euro įvedimą Lietuvoje. Geriausiu verslo žurnalistu išrinktas "Verslo žinių" rinkos ir finansų skilties redaktorius Paulius Čiulada.

Didžiausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijanti asociacija "Investors' Forum" taip pat kvietė nominuoti regioninės žiniasklaidos atstovus, kurie 2014 m. labiausiai prisidėjo prie objektyvios verslo investicijų patirties sklaidos šalies regionuose. Kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga buvo atrinkti bei paskelbti nugalėtojai - jais tapo "Tauragės kurjerio" žurnalistė ir redaktorės pavaduotoja Birutė Slavinskienė, "Lietuvos žinių" korespondentas Kazys Kazakevičius bei "Panevėžio balso" korespondentė Daiva Savickienė.

Bendradarbiaujant su organizacija "Lietuvos Junior Achievement", šiemet pirmą kartą už jaunosios kartos ekonominį švietimą bei verslumo ugdymą skirti apdovanojimai ir "Metų ekonomikos mokytojams". Jais išrinkti Kauno "Saulės" gimnazijos geografijos ir ekonomikos mokytoja ekspertė Laima Girdauskienė bei Klaipėdos "Smeltės" progimnazijos vadovas, ekonomikos mokytojas ekspertas Edmundas Kvederis.

Į trumpąjį pretendentų į „Metų investuotojo" apdovanojimus sąrašą taip pat pateko medienos perdirbimo įmonė "Juodeliai" ir bendrovė "Thermo Fisher Scientific Baltics".

Pastaroji šiemet buvo pripažinta nugalėtoja "Atsakingos įmonės" kategorijoje. "Thermo Fisher Scientific Baltics" šį titulą pelnė už griežčiausių etikos, teisės ir profesionalumo standartų laikymąsi, glaudų bendradarbiavimą su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis ruošiant jaunuosius specialistus, moksleiviams skirtų švietimo projektų vykdymą skatinant jaunąją kartą rinktis mokslininko kelią. Į "Atsakingos įmonės" apdovanojimų finalininkų sąrašą šiemet pateko ir "Telia Sonera Group" bei "Rimi Lietuva".

"Tradiciniais apdovanojimais "Investors' Forum" kasmet pagerbia ne tik verslą, bet ir labiausiai prie Lietuvos investicinio klimato gerinimo prisidėjusias valstybės institucijas, visuomenę informuojančius žurnalistus. Nuolatos pabrėžiame, kad tik dirbdami išvien ir ieškodami konstruktyvaus dialogo galime tikėtis Lietuvos ekonominės pažangos", - pažymėjo asociacijos "Investors' Forum" vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Geriausiu praėjusių metų sprendimu verslo aplinkai gerinti investuotojai pripažino kryptingą ir nuoseklų Vyriausybės darbą įvedant eurą Lietuvoje. "Investors' Forum" tyrimų duomenimis, net 95 proc. investuotojų įsitikinę, kad euro įvedimas turės tik teigiamus padarinius, pagerins verslo sąlygas bei skatins eksporto bei tiesioginių užsienio investicijų augimą. Apdovanojimas už ilgai verslo lauktą ekonominį bei politinį žingsnį įteiktas Vyriausybės vadovui Algirdui Butkevičiui. Į apdovanojimo "Metų sprendimas verslo aplinkai gerinti" trumpąjį sąrašą taip pat pateko Energetikos ministerija už Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo projekto įgyvendinimą ir Susisiekimo ministerijos kancleris Tomas Karpavičius už iniciatyvą ir kryptingas pastangas skatinti elektromobilių naudojimą Lietuvoje.

Asociacija "Investors' Forum" (Investuotojų forumas) yra stambiausių ir aktyviausių investuotojų į Lietuvos ekonomiką asociacija, kurios misija - investicinės aplinkos gerinimas Lietuvoje. Įkurta 1999 m. rugsėjo mėnesį, asociacija vienija 53 narius, tarp kurių stambiausi užsienio investuotojai šalyje: pramonės įmonės, bankai, telekomunikacijų, audito, logistikos ir kitų veiklos sričių bendrovės, kurių apyvarta yra daugiau nei 34,6 mlrd. litų, šalies darbo rinkoje sukurta daugiau nei 27,5 tūkst. darbo vietų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder