Milijardas į Lietuvos ekonomiką – beprotybė

Milijardas į Lietuvos ekonomiką – beprotybė

Jei Latvijos vyriausybė priims sprendimą investuoti į atominės elektrinės statybą Lietuvoje, tai bus pats beprotiškiausias poelgis per visą šalies istoriją. Tai žurnalui „Bilance“ pasakė buvęs Latvijos susisiekimo ministras, verslininkas Ainaras Šleseras, skelbia DELFI.lv.

„Jeigu dabar vyriausybė padovanos milijardą Lietuvos ekonomikai, tai bus pati didžiausia beprotybė per visą Latvijos gyvavimo istoriją... Latvija paims tik 20 procentų. O kiek gaus japonai ir dar nežinia kas?“, - klausė A. Šleseras.

Buvęs politikas įsitikinęs, kad Latvijai visiškai nereikia dalyvauti šiame projekte. „Investavus šį milijardą ne ten, o Latvijoje, vis tiek bus galimybė ten pigiai pirkti energiją. Nelogiška ten investuoti milijardą, nes 20 procentų negarantuoja įmonės kontrolės“, - paaiškino pašnekovas, rašo delfi.lt.

A. Šlesero manymu, Latvijos ekonomika vystosi ne dėl vyriausybės politikos, o dėl palankios situacijos kaimyninėse rinkose. „Ekonomikos krizė visiškai nesibaigė, vietoj plėtros keliami klausimai tema „rusai eina“. Arba „išlaisvinsime Rygą nuo raudonųjų“. Kokios apklausos vyksta internete? „Nugriausime Pergalės paminklą“. Ar mes norime Baltijos šalyse dar vieno „Aliošos“?“, - klausia A. Šleseras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder