Naudotų automobilių pardavėjams – sunkūs laikai

Naudotų automobilių pardavėjams – sunkūs laikai

Rekordiškai smukęs rublis smukdo ir prekybą naudotais automobiliais. Finansų analitikai sako, kad nebus lengva ir ateityje, tad pats laikas dairytis naujų rinkų arba keisti darbą. Tačiau Lietuvos pirkėjams vienas pliusas tikrai yra – automobiliai pinga.

Kauno automobilių turguje nuotaikos ne pačios linksmiausios. Pasak turgaus vadovo, negana to, kad Rusijos rublis nukrito iki rekordinių žemumų, tai dar ir Kirgizijos valiuta smuko.

„Rusų pas mus ir taip ne per daugiausia buvo – gal 10 proc. parduodamų automobilių nupirkdavo. Šiuo metu kaip ir nebėra jų. Baltarusių yra, bet ir ten valiuta nukritusi. Daugiausiai yra kirgizų, atsargiai po turgų vaikščiojančių“, – sako UAB „Varanas“ direktorius Valentinas Naujanis.

Rusai automobilius čia pirkdavo už eurus, o tėvynėje parduodavo už rublius, bet dabar šis verslas jau nepelningas. Apie rublį ir automobilius norėjome pakalbinti pirkėjus bei pardavėjus. Norinčiųjų kalbėti, deja, neatsirado.

Finansų analitikai gerų naujienų senų automobilių pardavėjams neturi – sako, kad staigus rublio nuvertėjimas kerta šiems iš peties. Nebus esą lengviau ir ateityje.

„Tai reiškia, kad visi automobiliai, kurie atkeliauja iš užsienio į Rusiją, pabrango 20 proc. Automobiliai, kurie jau yra importuoti į Rusiją, nėra pabrangę, bet vėliau mes matysime labai paprastą tendenciją – kad šalies viduje, Rusijoje, naudoti automobiliai brangs, o tada rinka šiek tiek nusistovės“, – mano „Mandatum Life Baltic“ investicijų plėtros vadovas Lietuvai Marius Dubnikovas.

Tačiau gerų naujienų yra Lietuvos pirkėjams. Kauno automobilių turgaus vadovo teigimu, per suirutę rinkoje automobiliai pinga.

„Kovo mėnesį kaip tik padaugėdavo pirkimų iš visų šalių, bandysime palaukti kovo pabaigos, pažiūrėsime, kaip atrodys tuomet“, – teigia V. Naujanis.

Analitikai mano, kad daliai automobilių pardavėjų teks keisti profesiją, o kitiems – ieškoti naujų rinkų. Kauno turgaus vadovas sako jau pradėjęs dairytis į Gruziją, Moldovą, Estiją, ateityje tikisi sulaukti ir ukrainiečių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder