Nustebino smulkiųjų verslininkų teiginiai

Nustebino smulkiųjų verslininkų teiginiai

Uostamiesčio turgavietes aplankiusi ir juose dirbančių smulkiųjų prekiautojų problemas miesto valdžiai perdavusi Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos vadovė Zita Sorokienė bei asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Donatas Botyrius ir merą, ir turgaus vadovus nustebino: esą daugelis jų teiginių neatitinka realybės.

Susitikimą su meru Vytautu Grubliausku ir UAB "Naujasis turgus" direktoriumi Viačeslavu Karmanovu inicijavę smulkiųjų verslininkų atstovai tvirtino, jog apsilankę minėtame turguje "surinko" prekiautojų problemas, klausimus bei norus, ir jų misija tapo jas perduoti miesto valdžiai.

"Kyla klausimų dėl turgavietės įrengimo - kondicionierių, šildymo, darbo vietų, taip pat prekybos vietų kainų", - tvirtino Z. Sorokienė, vėliau pabrėžusi, jog Klaipėdos tikrai negalinti įvardyti kaip šioje srityje turinčios išskirtinių problemų.

D. Botyrius sakė, jog turgaus prekeiviai esą nusivylę jo vadovais ir pasiektais rezultatais, trūksta dialogo.

"Prekiautojai nori, kad gerėtų jų darbo sąlygos, daugėtų perkančiųjų ir nekiltų prekybos vietų kainos", - pažymėjo jis.

Smulkiųjų verslininkų atstovas supeikė ir artėjančios turgavietės renovacijos viziją: esą projektuojami stogeliai gražūs, tačiau nepraktiški - per tarpus lis, pūs vėjas, todėl prekybininkai neva vėl turės dirbti palapinėse. Be to, D. Botyrius pažymėjo, jog į turgų neina dirbti nauji verslininkai, ypač jaunimas, kurio netraukia neva nepatrauklios darbo sąlygos.

Tokie teiginiai nustebino tiek merą V. Grubliauską, tiek turgaus vadovą V. Karmanovą.

"Ponui Botyriui, matyt, trūksta informacijos. Rekonstrukcijos projektas pradėtas prieš 2 metus, ne kartą pristatytas politikams, administracijos darbuotojams, verslininkams. Pristatymuose dalyvavo ir pats D. Botyrius. Verslininkai domėjosi, siūlė ir dabar laukia, kada prasidės darbai - žadame statyti naują pastatą, atsiras 30 proc. daugiau darbo vietų prekeiviams, bus atnaujinta turgaus aplinka, įrengtos rekreacinės zonos - tik tam, kad būtų pritraukta daugiau žmonių į turgų. Sakyti, kad projektas blogas, gali tik tie, kuriems trūksta žinių", - sakė V. Karmanovas.

Jis neneigia, jog kainos už vietą šiemet prekybininkams išties kilo. Tačiau tik tiems, kurie prekiauti ateina vieną dieną, savaitgaliais ir naujai prisijungiantiems prekybininkams. Priklausomai nuo tipo, vieta kai kuriems prekybininkams pabrango nuo 10 iki 40 proc.

"Nei mėsos, nei žuvų prekeiviams kainų nekėlėme", - pabrėžė turgaus vadovas ir pažymėjo, jog teiginiai, kad prekiauti neateina nauji žmonės, yra neteisingi. Esą nuo 2014 metų turgaus nepaliko nė vienas prekeivis, ir atvirkščiai, nei tvirtino D. Botyrius, prekiauti ateina daugiau jaunų žmonių, kuriems trūkstant erdvės ir pradėta mąstyti apie plėtimąsi renovuojant turgavietę.

Smulkiųjų verslininkų iškeltais teiginiais suabejojo ir V. Grubliauskas, kuris visai neseniai lankėsi turguje ir niekam nevedžiojant bei nedarant įtakos tiesiogiai išgirdo turgaus prekeivių klausimus ir nusiskundimus.

"Dalis tąsyk išgirstos informacijos sutapo su pono Botyriaus ir ponios Sorokienės teiginiais - tai gali būti geros gairės Naujajam turgui tobulinti. Tačiau nuskambėję teiginiai, kad prekiautojai masiškai bėga iš turgaus ir jis kone skęsta, visiškai neatitinka statistikos. Pasiūliau, jog būtų bendraujama be išankstinių nuostatų, abstrakčių ir anoniminių kaltinimų, kad kažkas ignoruojama ir nedaroma", - sakė miesto galva.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder