Pajūris puoselėja viltis prisistatyti visam pasauliui

Pajūris puoselėja viltis prisistatyti visam pasauliui

2012 metais Pietų Korėjoje vyks pasaulinė paroda "Expo 2012". Šioje parodoje dalyvaus apie 100 valstybių, tarp jų ir Lietuva su savo pajūriu priešakyje.

Šios parodos pagrindinė tema - gyvieji vandenynai ir pakrantės, todėl Lietuvos pasirengimą parodai koordinuojančios Aplinkos ministerijos atstovai trečiadienį Klaipėdoje susitiko su pajūrio miestų, nacionalinių parkų, muziejų, jūrinių įmonių ir kitokių organizacijų atstovais.

Kadangi parodoje bus pristatomos pažangiausios jūros išteklių įsisavinimo technologijos, aplinkosaugos ir darnios plėtros pavyzdžiai, vandenynų ir jūrų pakrantėse gyvenančių tautų kultūra, planuojama, jog Lietuvos paviljone bus pristatoma Kuršių Nerija, Ventės ragas, Nemuno delta, Klaipėdos jūrų uostas, Palangos gintaro muziejus, Mingės kaimas, Klaipėdos universitetas ir jūrinis slėnis, kitos vietovės bei įstaigos, taip pat įvairios šventės, kulinarinis paveldas ir kitokios pramogos.

Preliminariai sudarytų temų sąrašą Klaipėdoje įvairių įstaigų ar organizacijų atstovai bandė papildyti. Minėta, jog būtina pristatyti ir Lietuvos jūrų muziejų, tradicinę žvejybą, dviračių takus pakrantėse ir panašiai. Atsirado ir konkretesnių pasiūlymų, pavyzdžiui, parodos metu rengti tiesioginę transliaciją iš Kiaulės nugaroje įsikūrusio paukščių turgaus ar parodoje suteikti galimybę įsigyti Baltijos jūros piliečio pasą.

Pasirengimui dalyvauti parodoje jau yra sudaryta speciali koordinavimo komisija. Planuojama sudaryti ir atskiras temines darbo grupes, į kurias galėtų įsitraukti ir susitikime dalyvavę pajūrio atstovai.

Iki parodos Pietų Korėjoje liko metai. Ji vyks tris mėnesius - nuo gegužės 12 iki rugpjūčio 12 dienos. Tikimasi sulaukti apie 8 milijonus lankytojų. Planuojama, jog Lietuvos pasiruošimas parodai ir paviljono įrengimas atsieitų per 4 mln. Lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder