Palangos oro uoste – 600 Lt brangesni degalai

Palangos oro uoste – 600 Lt brangesni degalai

Oro vežėjai už aviacinį kurą Palangos oro uoste nuo praėjusių metų vasaros moka už toną 600 litų daugiau ir kone tiek pat daugiau negu Vilniaus, Kauno ir Rygos oro uostuose, rašo "Palangos tiltas".  

„Dėl to Palangos oro uostas oro vežėjams yra nepatrauklus, jie dėl to lėktuvus degalais papildo kitur, bet ne Palangoje“, – sako UAB „Baltic Oil Company“ direktorius Arūnas Pranckevičius. SAS atstovė Elizabeth Mansi taip pat teigė, kad SAS svarstant apie naujus skrydžius ar nusprendžiant, kokiame oro uoste lėktuvus užpildyti degalais, „visada“ kreipia dėmesį į aviakuro kainas.

„Tokie aviacinių degalų kainų skirtumai nėra labai gerai“, – pripažįsta ir Susisiekimo viceministras, buvęs Kauno Oro uosto direktorius Arijandas Šliūpas.

2012-ųjų sausį oro vežėjai už toną aviacinio kuro Palangos oro uoste mokėjo 3050 litų už toną, o metų pabaigoje, gruodį, 3645 litus.

Oro kompanijos, pilančios degalus Vilniaus ir Kauno oro uostuose, vietos aviacinių degalų vežėjams 2012-ųjų metų pradžioje, tiek pabaigoje mokėjo daugiau kaip 500 litų mažiau – apie 3000-3200 litų.

UAB BGS, kuri pila degalus Vilniaus ir Palangos oro uostuose, pardavimų vadovas Vitalis Dudys nepanoro komentuoti skirtingų kainų: „Nesu įgaliotas tai daryti ar ką nors komentuoti žiniasklaidai“.

Paklaustas, ar nebus ieškoma naujo vadovo Palangos oro uostui, A. Šliūpas sakė, kad pirmiausia norįs susipažinti su uosto ekonominiais ir finansiniais rodikliais.

„Pirmiausia pagal juos spręsime apie uosto vadovės darbą“, – sakė viceministras.

Palangos meras Š. Vaitkus, siekiantis į Palangą privilioti pigių skrydžių bendrovių, teigė „girdėjęs“ apie tai, jog aviacinių degalų kainos kurorto oro uoste yra gerokai didesnės nei aplinkiniuose oro uostuose, bet sakė „neturįs informacijos“, kad dėl jų oro vežėjai būtų linkę vengti Palangos.

Palangos oro uosto direktorė J. Jucevičiūtė sakė „negalinti komentuoti“ degalų kainų skirtumų įvairiuose šalies oro uostuose, nes „pats Palangos oro uostas tokios paslaugos neteikia“.

Direktorė atkreipė dėmesį, kad kainą lemia paklausa, kiekiai, logistika ir gausybė kitų veiksnių, rašo "Palangos tiltas".

Anot jos, pernai oro uoste buvo parduota 1265 tonos aviacinių degalų, 340 tonų daugiau nei 2011 metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder