Parama pirmajam darbui jau pasinaudojo beveik 6000 jaunuolių

Parama pirmajam darbui jau pasinaudojo beveik 6000 jaunuolių

Stabilesnė ekonomikos padėtis šalies įmones skatina ne tik drąsiau galvoti apie plėtrą, bet ir aktyviau ieškoti tam tinkamiausių sprendimų. Vienas iš tokių sprendimų – Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva įgyvendinamos, UAB „Investicijų ir verslo garantijos" (INVEGA) administruojamos priemonės „Parama pirmajam darbui“ siūlomos galimybės. Šiuo metu jau apie 6000 jaunuolių pasinaudojo šios priemonės galimybėmis pirmą kartą įsidarbindami daugiau nei 1300 Lietuvos įmonių.

„Džiugu, kad ši priemonė, skirta didinti jaunimo užimtumą ir padėti jaunuoliams įgyti praktinio darbo patirties, per tokį trumpą laikotarpį jau spėjo ne tik padėti tūkstančiams jaunuolių, bet ir paskatino darbdavius patikėti jaunų, gabių žmonių perspektyvumu ir išugdyti patyrusius, kompetentingus darbuotojus“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Priemonei „Parama pirmajam darbui“ įgyvendinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė 32 mln. Europos socialinio fondo lėšų. Šiuo metu įmonėms jau išmokėta beveik 7 mln. Lt už 6000 jaunų darbuotojų.

„Ši priemonė iš tiesų pasiteisino. Galimybėmis domisi ne tik darbdaviai, bet ir pats jaunimas, ieškantis pirmosios darbovietės. Per dieną iš darbdavių gauname vidutiniškai 70 prašymų“, - sako INVEGA generalinis direktorius Audrius Zabotka. – „Tikime, kad šios priemonės poveikis bus ilgalaikis ir prisidės ne tik prie jaunimo didesnio užimtumo, bet ir prie Lietuvos įmonių konkurencingumo stiprinimo. “

Aktyviausiai šia priemone naudojasi įmonės, turinčios daugiau nei 250 darbuotojų (52 proc.), tiek vidutinės (22,9 proc.), tiek ir mažos bei mikro įmonės (23,1 proc.) kreipiasi šiek tiek mažiau. Daugiausiai kreipiasi įmonės, kurių pagrindinė buveinė didžiuosiuose šalies miestuose, tačiau labai aktyviai šiomis galimybėmis domisi ir Marijampolės bei Utenos apskričių verslininkai.

Faktai:

  • Iki 2013 08 14 parama išmokėta 1353 įmonėms, už 5935 pirmą kartą įdarbintus jaunus darbuotojus.
  • Iki 2013 08 21 gauta 9950 prašymų kompensuoti dalį darbuotojo darbo užmokesčio.
  • Vidutinis jaunų darbuotojų, dėl kurių kreiptasi dėl kompensacijos, amžius – 20-21 metai.
  • Iki 2013 08 14 įmonėms išmokėta beveik 7 mln. Lt. Kitas mokėjimas planuojamas š.m. lapkričio pab.
  • Projektui skirta 32 mln. Europos socialinio fondo lėšų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder