© Shutterstock nuotr.
Pernai vartotojai padėjo išsiaiškinti beveik 1 000 atvejų, kai buvo prekiaujama nesaugiais maisto produktais
Iš viso 2014 m. VMVT užregistruoti ir ištirti 2 753 skundai (1 proc. daugiau nei 2013 m.), iš kurių 31 proc. pasitvirtino.
Daugiausiai vartotojų skundų pasitvirtino dėl viešojo maitinimo patiekalų (19 proc.), mėsos ir jos gaminių (14 proc.), žuvų ir jų gaminių (9 proc.), vaisių ir daržovių (6 proc.).
Žmonės skundėsi dėl pakitusio produktų kvapo, konsistencijos, blogų skoninių savybių. Skundai dėl higienos pažeidimų sudarė 17 proc. visų pagrįstų atvejų, dėl maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais - 13 proc., dėl ženklinimo pažeidimų - 7 proc.
Praėjusiais metais mažiausiai buvo skundžiamasi dėl kavos, arbatos, prieskonių ir kulinarijos gaminių.
Rašyti komentarą