Po sprogimų Bostono maratone krinta akcijos visoje Azijoje

Po sprogimų Bostono maratone krinta akcijos visoje Azijoje

Po to, kai Bostono maratono metu JAV po sprogimų žuvo trys žmonės ir nemažai buvo sužeista, nukrito akcijų indeksai Japonijoje, Pietų Korėjoje ir Australijoje, sumažėjo naftos ir aukso kainos. Analitikai teigia, kad investuotojai ir prekeiviai bus linkę rizikuoti mažiau, praneša BBC.

Japonijos "Nikkei 225" indeksas nukrito 1 procentu, Pietų Korėjos "Kospi" smuko 0,9 procento, o Australijos "ASX 200" - 0,8 proc.

JAV trys pagrindiniai šalies indeksai smuko jau pirmadienį: "Dow Jones" indeksas krito 1,8 procento, "SandP" - 2,3 proc., "Nasdaq" - 2,4 proc.

Azijoje pirmadienį 10 procentų sumažėjo ir aukso kainos, todėl dabar jų kaina siekia mažiausiai per pastaruosius dvejus metus.

Japonijos jena pakilo JAV dolerio atžvilgiu, nes daugeliui investuotojų ši valiuta atrodo ne tokia rizikinga investuoti. Jena pirmadienį Niujorko biržoje pakilo 2,5 procento - iki 96,61 jenos už JAV dolerį. Ji 3 proc. pakilo ir euro atžvilgiu: dabar euras įkainojamas 125,98 jenos už vienetą.

"Įvykiai Bostone gali rinkoje sukelti investuotojų atsargumą", - sakė "CMC Markets" vyriausiasis analitikas Maiklas Makartis (Michael McCarthy).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder