Popieriniai autobusų bilietai tuštins kišenes

Popieriniai autobusų bilietai tuštins kišenes

Nuo Naujųjų Klaipėdoje brangs kai kurie viešojo transporto bilietai. Labiausiai tai pajus važinėjantieji maršrutiniais autobusais ir tie, kurie įpratę pirkti popierinį bilietą iš autobuso vairuotojo. Tiesa, tokius planus ketvirtadienį dar turi palaiminti miesto Taryba.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio deparatamento direktoriaus Liudviko Dūdos, viešojo transporto tarifus siūloma didinti taip, kad tai neliestų tų, kurie viešuoju transportu važinėja dažniausiai ir turi įsigiję terminuotuosius bilietus. Tad terminuotųjų bilietų kainų siūloma nedidinti.

Užtat siūloma didinti elektroninių kartinių bei popierinių bilietų kainas. Planuojama, kad nuo Naujųjų bilietų kaina miesto maršrutuose e. kartinių bilietų turėtojams augs 11,5 proc., o keleiviams bilietus įsigyjantiems iš vairuotojo - apie 25 proc. Perkant popierinį bilietą autobuse jis kainuos 1 eurą, o, pavyzdžiui, kioske - 80 cnt.

"Popieriniai bilietai autobusuose galėtų ir dar labiau brangti, nes iš tiesų taip tik trikdomas vairuotojo darbas", - vakar vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komitete sakė vicemerė Judita Simonavičiūtė.


VIENODAI. Brangiau bus važinėti maršrutiniais taksi - siūloma, kad ir dieną, ir naktį keleiviai mokėtų 1 eurą. Redakcijos archyvo nuotr.

Kad šis keleivių įprotis dar sunkiai išgyvendinamas, pritarė ir Klaipėdos keleivinio transporto vadovas Gintaras Neniškis. Jo žiniomis, per metus Klaipėdos mieste kursuojančių autobusų vairuotojai parduoda per 2 milijonus tokių bilietėlių.

Klaipėdos miesto organizuojamuose priemiesčio autobusų maršrutuose vienkartinių bilietų kainas siūloma didinti nuo 10 iki 30 centų. Terminuotų bilietų kainos priemiesčio autobusuose nesikeis.

Siūloma didinti ir maršrutinių taksi bilietų kainą. Pradžioje siūloma suvienodinti dienos ir nakties tarifą - visą parą bilietas kainuotų 1 eurą (dabar dieną kainuoja 0,85 Eur, naktį - 1 Eur). O kai 2018-ųjų pavasarį maršrutiniai taksi bus integruoti į viešojo transporto sistemą, siūloma naktinį tarifą padidinti iki 1,50 Eur. Tuomet bus įvesta naujovė - maršrutinių taksi terminuotieji miesto ir priemiesčio bilietai, kurie galios ir miesto autobusuose. Taigi maršrutiniuose autobusuose bus galima atsiskaityti ir elektroniniu bilietu.

Nors suvokiama, kad kai kurių bilietų brangimas gali sukelti keleivių nepasitenkinimą, aiškinama, kad kitu atveju dėl augančio kuro kainų bei infliacijos 2018 metais vežėjui susidarytų apie 600 tūkst. eurų pajamų trūkumas, o tai 2 proc. viršytų sąnaudas.

"Svarbu, kad žmonės suvoktų, jog jie turi alternatyvą viešuoju transportu važinėti taip pat pigiai, kaip ir dabar. Tiesiog rekomenduojama pirkti terminuotus bilietus, kurių kaina nesikeis", - reziumavo minėto komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė siūlomiems kainų pokyčiams, bet galutinį žodį tars Taryba.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder