Pradedamas gyventojų pajamų ir turto deklaravimas

Pradedamas gyventojų pajamų ir turto deklaravimas

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) antradienį pradeda priimti 2014 metų gyventojų pajamų ir turto deklaracijas. VMI atstovas Darius Buta BNS sakė, jog planuojama pateikti apie 2,2 mln. preliminarių deklaracijų, kurias būtina užpildyti iki gegužės 2-osios.

Pradėti deklaruoti pajamas galima nuo sausio 1 dienos, tačiau gyventojų patogumui paprastai pateikiamos preliminarios elektroninės deklaracijos.

Pernai ir 2013 metais pajamų deklaravimas prasidėjo kovo 19-ąją, 2012 metais - kovo 14-ąją.

Antradienį pajamų ir turto deklaravimo startui skirtoje spaudos konferencijoje VMI pristatys ir šių metų naujovę - išmaniesiems telefonams skirtą programėlę e.vmi, kuri suteiks galimybę pajamas deklaruoti išmaniuoju telefonu.

Deklaruoti pajamas, kaip ir anksčiau, gali gyventojai, kurie nori pasinaudoti mokesčių lengvata ir susigrąžinti dalį išlaidų, pavyzdžiui, už anksčiau paimtas būsto paskolas, gyvybės draudimo įmokas, už įmokas į pensijų fondus, už pirmąsias studijas ir pirmą profesinį mokymą.

Pernai gyventojai pateikė apie 1,15 mln. pajamų mokesčio bei daugiau nei 69 tūkst. turto deklaracijų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder